Foto: ManchesterEveningNews.co.uk

Vad vi kan och kunde ha förväntat oss i världens största klubblagsturnering

2/10, 2017 kl. 14:18

Även om det blev fiasko för Malmö FF i kvalspelet till årets Champions League kunde vi ändå se fram emot en mycket spännande säsong som inleddes tidigare i september. Därför tänkte vi här titta lite närmare på hur det ser ut inför världens största klubblagsturnering.

Svenskar i samma grupp

På pappret finns flera grupper i den kommande säsongen av Champions League som kommer att bli högintressanta att följa. Bland annat grupp D där vi hittar den italienska fjolårsfinalisten Juventus, den spanska stroklubben Barcelona samt två utmanare i form av grekiska Olympiakos och portugisiska Sporting Lissabon som absolut inte ska räknas ut på förhand.

För oss svenskar är kanske grupp A den mest intressanta gruppen där vi hittar engelska Manchester United med både Zlatan Ibrahimovic och Victor Nilsson Lindelöf, ryska CSKA Moskva med Pontus Wernbloom samt schweiziska FC Basel med Alexander Fransson. Den fullständiga lottningen kan du se på Fotbollskanalen: https://www.fotbollskanalen.se/champions-league/klart-har-ar-lottningen-till-champions-league/

I gruppen finns också portugisiska Benfica, där Nilsson Lindelöf spelade i fyra säsonger innan han gick till Manchester United. Lagen ställs mot varandra den 18 oktober.

Benfica är ett av de lag i årets Champions League som nog får betraktats som lite av en underdog, då laget de två senaste åren gått till åttondelsfinal och kvartsfinalen.Vi får se om de portugisiska mästarna kan nå ännu längre i år. Bookmakern bet365 ger Benfica ett odds på 151,00 att ta hem titeln som Champions League mästare: https://extra.bet365.com/news/sv/Fotboll/Champions-League

För Sveriges kanske bäste spelare just nu, Emil Forsberg och hans Leipzig, som gör sitt första Champions League, kan det bli en trevlig höst då laget inte hamnade i en alltför svår grupp tillsammans med franska Monaco, portugisiska Porto samt turkiska Besiktas. På pappret ska Leipzig ha en bra chans att ta sig vidare från grupp G.

Efter många spekulationer och rykten ser det för övrigt ut som att Emil Forsberg blir kvar i Leipzig åtminstone en säsong till, då klubben har sagt att de inte tänker sälja den svenske mittfältsstjärnan. Nyheten har bland annat rapporterats i Svenska ST: http://www.st.nu/sport/fotboll/leipzig-saljer-stjarnskottet-emil-forsbergs-reaktion-de-vet-vad-jag-vill

Inga nordiska lag i årets Champions League

Efter att Malmö FF fått respass av makedonska Vardar stod det nordiska hoppet till FC Köpenhamn. Förvisso slog man ut just Vardar i den tredje kvalomgången, men i play off-spelet tog det stopp mot Karabach från Azerbajdzjan. Förlust med 1-0 borta och vinst med 2-1 hemma innebar att Karabach till slut gick vidare med fler gjorda mål på bortaplan, vilket gjorde att både svenske landslagsmålvakten Robin Olsen och Pierre Bengtsson missade årets Champions League utan istället får nöja sig med spel i Europa League.

Årets upplaga av Champions League är den 26:e i ordningen och den 63:e i ordningen om man även räknar in Europacupen som var föregångaren till Champions League. Finalen i kommande säsongs Champions League spelas på Olympiastadion i den ukrainska huvudstaden Kiev med plats för drygt 70 000 åskådare. 

Magdalena Forsdahl

Magdalena Forsdahl

Medlem sedan 2017-06-12

Ladda ned

0:- Fri för nedladdning.

Vad vill du läsa?

Publicera

Mer läsning

Senaste nytt

Hjälp

Stäng