Hallå där – vad gör du nu för tiden?
– Jag jobbar som säljare hos Haglöf & Nordkvist AB i Gävleborgs län men har jag hela landet som arbetsfält då vi hjälper kunder från Kiruna i norr till Ystad i söder med våra produkter och lösningar. Jag sitter på Teknikparken med mina härliga kollegor Matti Levonen som har en oerhörd rutin och kunskap i branschen med sina 27 år inom området och Patrik Quadt som är vår analytiker/IT-kille som ser till att våra maskiner och lösningar blir implementerade och kopplade hos företagen. Min roll är nykundsbearbetning, hitta nya marknader för företaget, vårda befintliga kunder och se till att våra lösningar hjälper företag till ökad försäljning, reducerade kostnader och förbättrad effektivitet.

Vad sysslar ni med?
– Haglöf & Nordkvist är ett företag som jobbar inom dokument- och kontorsbranschen. Vi är specialiserade på att hitta och anpassa dokumentlösningar till företag, såväl stora som små. Vi är dessutom certifierade som Xerox Premier Partner och är en av landets största återförsäljare av deras produkter. I vår produktportfölj hittar du de minsta maskinerna för enmansföretag till stora produktionsmaskiner för tryckerier såväl som tjänster i alla dess former. MPS (Managed Print Services) är numera ett känt begrepp hos alla IT-avdelningar och det är en tjänst som vi har stor kunskap om exempelvis.

Vilka är era affärsområden?
– För närvarande har vi två ben att stå på i företaget, dels dokumentbiten med bland annat mobila utskriftslösningar och smarta lösningar inom print som MPS, men vi säljer även förbrukningsmaterial till kontoret. Hos oss hittar du allt från skrivare, kopiatorer, skanningslösningar, IT-produkter, kontorsmaterial, toner, torkpapper, möbler och mycket mer. För oss är det viktigt att alltid erbjuda lösningar med hög kvalitet och med kunden i fokus. Vi vill vara en helhetsleverantör för företagen och förenkla deras vardag. Vi har en egen webbshop med över 150.000 artiklar och att handla där är både snabbt och enkelt.

Vad är det för skillnader och likheter på det här arbetet jämfört med tidigare?
– Ja du, likheterna är ju givetvis själva säljandet även om produkterna är av annan karaktär än tidigare. Sen är det ju självklart kundkontakten, från initieringen till vårdandet av kund. Skillnaderna är ju förutom själva produkten även tillvägagångssättet som är något annorlunda. Numera när vi säljer en kundanpassad lösning så kan det ligga mycket mer arbete i form av analyser, utvärderingar och processen kan vara längre för en avancerad lösning än att sälja ett sponsringspaket. Fast ibland tar det nog lika lång tid för det också, ha, ha! Sen finns det ju en stor skillnad i när man jobbar, numera är det endast vardagar man kör sitt race och vilar upp sig på helgen. Tidigare var helgjobb normalt fast numera kan man istället gå och njuta av ex. fotboll och trav istället för att jobba med det.
Arbetsfältet är också numera något större om man tittar på den fysiska förflyttningen mot tidigare. Jag har haft stor nytta av mitt nätverk i mitt nuvarande jobb som odlades under mina tidigare arbeten och jag är oerhört glad över att få träffa så många av mina gamla kunder i mitt nya. Dessutom säljer vi ju något som alla företag använder och har nytta av.

Aktuellt just nu?
– Vi expanderar och är i slutprocessen av att anställa en till säljare i Gävle vilket kommer att ge en härlig boost och det är alltid skoj med nya kollegor. Dessutom har företaget ambitioner att utöka sina affärsområden ytterligare och tittar på att inkludera även IT (servrar, drift av IT) och telefoni till produktfloran och då kommer vi att bli ännu mer helhetspartner till företagen. Mer om detta berättar vi gärna om framöver. Kom gärna och besök oss på Teknikparken där vi sitter så lovar vi att bjuda på både kaffe samt nyttig information och kanske en och en annan överraskning!

Lycka till – Tack så hjärtligt!


Fakta:
Ålder: 43
Familj: Gift och har två pojkar, en på 7 år och ett nytillskott på 6 månader.
Bor: Villa i Stureborg
Hobbys: Idrott (att både utöva och titta), fotboll, lira innebandy med kompisgänget, kolla på film (när tid finns över). Mycket lek med sönerna blir det givetvis också.
Visste vi inte om Marco: Att han kan alla världens länders flaggor eller att han har skomakartummar – flexibla som bara den!