Det var robot- och styrsystemdag hos IndustriAutomation AB i Sandviken förra månaden.
Expertis från KUKA Robotics fanns på plats, och flera befintliga och blivande kunder till Industriautomation passade på, att diskutera sina ideér kring automation.
Under dagen hjälptes IndustriAutomations Tony Eklöv och Kuka Robotics Michael Persson åt med att presentera och diskutera:
Dagens robotteknik och framtidens möjligheter
Miljö och säkerhet vid robotanvändning
Hanteringsvikter, snabbhet, precision räckvidd och repeternoggrannhet.
Speciellt informerade Tony om möjligheterna till integrerad styrning i processindustri och verkstäder med hjälp av nya styrsystem som klarar hela processer där också robotar kan ingå.

Robotstyrning via ett Siemens PLC styrsystem demonstrerades.

Bl a diskuterades den nya fool-proof säkerhetsnivån inom människa-maskinområdet, där stålburar och andra avskärmningar för robotceller inte längre behövs. Här är ny säker och godkänd sensorteknik och säkerhetstyrning fullständigt integrerad i styrsystemen.

Robotarna kan idag användas också i trånga utrymmen, och de kan då arbeta fullt ut sida vid sida med ordinarie operatörer.

Intresserade besökare kunde också se och känna på att manövrera en KUKA-Robot på plats med hjälp av en pekskärm, en så kallad Smartpad. Användaren får hela tiden upp exakt de knappar som behövs i varje enskilt moment. Och kan då koncentrera sin uppmärksamhet helt på robotrörelserna.

Man informerade också om samarbetet mellan Kuka Robotics och Järnvågen Gruppen, där IndustriAutomation ingår, och potentialen för både standard och
skräddarsydda automationslösningar. Robotarna kan nu effektivt utrustas och programmeras för kundens behov.

I Järnvågen Gruppen ingår förutom IndustriAutomation (Styrsystem) också Bekab (Mekanik) och Prokoma (Anläggningar o. utrustningar)

IndustriAutomation AB startade sin verksamhet 1994 med inriktning på just industriell automation. Samtliga 13-talet anställda är automationsingenjörer med inriktning på el och automation. För mekaniken tar man hjälp av systerbolaget Bergströms Konstruktionsbyrå (BEKAB), där de anställda kompletterar med sina specialkunskaper.

Ta gärna kontakt med oss:
Information om våra tjänster besvaras av vår Vd Tony Eklöv
Högbovägen 51, 811 32 Sandviken
Tel: 070–5824335, 026–532138
info@industriautomation.se
http://www.industriautomation.se