Vad kännetecknar en företagsam människa enligt dig?
– En företagsam människa ser till att sysselsätta sig och ofta andra. Att idéer inte stannar vid just idéer, utan en företagsam människa ser till att förverkliga dem. (men inte alla eftersom en företagsam person ofta har massor med idéer!!! En företagsam människa är dock inte nödvändigtvis lika med entreprenör men jag tror att de flesta entreprenörer är mycket företagsamma. En företagsam människa tror på sina idéer och visioner.

Hur kan fler företagsamma människor i vårt län ta mod, våga ta risker och anställa personal m.m. enligt dig?
– Tillgängliggöra kapital. Förenkla de kontakter som krävs mellan kommunen, myndigheter och företagare. Tillgänglig utbildad personal behövs. Se till att kommunen är attraktiv för att locka hit nya medarbetare. Då är allt från kommunikation till bostäder och så vidare viktigt. Kommunen måste leverera snabba besked, allt från detaljplaner till visioner. Tar sådant tid att få fram tröttnar entreprenören på sega processer.

Vilket råd vill du ge människor som går i tankarna att starta, driva och utveckla företag?
– Tro på dig själv, din idé och vision. Ge inte upp, en bra idé kan ta tid att förverkliga. Jag har hållit på i femton år och nu först börjar allt falla på plats. Se till att skaffa dig en grym mentor. Och njuta av livet så ofta du kan, även under tuffa tider, för vi lever bara en gång. Fira delmålen ordentligt!

Vad tycker du det behövs mer av i vårt län för att vi ska få ett riktigt bra och hållbart företagsklimat som generar jobb, tillväxt och välfärd?
– En sak som jag tänker på är bättre sammanhållning. Vi måste bli duktigare på att lyfta varandra och regionen. Sälja in oss som ett team mer än som ensamspelare. Det lockar folk och med det ökar tillväxten. Liksom att ständigt förbättra samspelet mellan kommunen, myndigheter och företagare förstås.


Vad är din personliga vision med ditt företagare?
– Jag har högt flygande visioner och jag kommer inte att ge mig förrän jag når dit jag strävar. Fast delmålen svävar så är slutmålet fast. Förmodligen kommer jag finna flera ”dead ends” på vägen till målet men det är också det som gör livet så spännande!



Läs mer om ”Gävleborgs mest företagsamma människa 2014” här: http://www.svenskpress.se/articles/edit/gavleborgs-mest-foretagsamma-manniskor-2014