Krögaren och kocken Johan Palmborg ger följande tips när det gäller att välja julbord.
1. Vad tycker du är viktigast att tänka på när man väljer julbord?
- Julbordet ska man välja där man tar det på allvar. Här tycker jag också man ska söka hantverket. Det är så lätt att maten inte kommer i focus. Vi har under våra 36 år på Wärdshuset lärt oss vad som är populärt.
2. Har ni någon nyhet/eller alternativ inför årets julbord?
- Vi lägger ännu mer vikt på vårt familjejulbord på söndagarna. Man ska kunna ta med sig hela släkten eller barn. Våra söndagar ger mer uppmärksamhet till maten och mötet. Vi tror att man dessutom kommer att vilja ha riktigt bra julbord även till sin catering. Där gör vårt ett bra avtryck.
3. Vilken är er specialitet?
- Vi håller hantverket högt, sill och strömming samt ett rikligt dessertbord. Vi vill ge smaker och upplevelser istället för överdåd.