Tillverkning av ugnsmuffel i Sandviken

28/4 kl. 09:25

SITAB tillverkar många olika typer av specialtillverkade komponenter och reservdelar till den svenska industrin. I dagarna började man tillverkningen av en muffel till en ugn för bandhärdning inom stålindustrin.

– När den är färdig kommer den att vara 19 meter lång och väga cirka 4200 kilo, berättar Emil Holmström, VD på SITAB. Det här är en ugnsmuffel i rostfrittstål (253 MA) i tjocklek från 20 mm till 5 mm. Bockningen sker i våran kantpress Beyler PR10 som har en kapacitet på 540 ton. Den kan för övrigt hantera plåt ända upp till 50 mm.

253 MA används till bland annat tillverkning av ugnar, ugnsdelar, hällar, brännkammare, dysor till gas- eller oljeeldade ugnar och komponenter till avgassystem med mera.

SITAB (Sandvikens Industriteknik AB) tillgodoser industrins behov av specialtillverkade komponenter, reservdelar, reparationer och service.
Bolaget har 60 anställda med moderna och välutrustade verkstäder i Sandviken och Söderfors. Kunderna är både mindre och större företag i första hand inom stål- och pappersindustrin med både nationell och internationell verksamhet.

SITABs verksamhet präglas av största möjliga flexibilitet med kundanpassning och därigenom kunna erbjuda kunderna det mesta inom konstruktion, beräkningar och tillverkning.

SITABs tjänster
Konstruktion - Tar fram konstruktioner från kundens idé till färdig produkt.
Beräkningar - Alla beräkningar utförs enligt gällande normer.
Tillverkning - Tillverkar helt enligt kundens önskemål och monterar på plats.
Underhåll - Tar fram nya komponenter samt reservdelar och reparerar.
Service - Utför montage, underhåll och reparationer på plats hos kunden.

För mer information kontakta

Emil Holmström
VD, Sitab
Mobil: 070-510 83 14
E-post: emil.holmstrom@sitab.nu
http://www.sitab.nu

Bildtext: Jarko Kovanen på SITAB i Sandviken bockar plåt till ugnsmuffel som skall till stålindustrin.

SITAB Industriteknik

SITAB Industriteknik

Medlem sedan 2012-02-28

Välkommen till SITAB. Vi tillgodoser industrins behov av specialtillverkade komponenter, reservdelar, reparationer, och service.

Vi har 60 an... Läs mer

Ladda ned

0:- Fri för nedladdning.

Vad vill du läsa?

Publicera

Mer läsning

Senaste nytt

Hjälp

Stäng