– Vi vill fira vårt första år med att bjuda våra gäster på smakupplevelser som ligger lite utanför vår ordinarie meny, hälsar Hasse Dorsén som tillsammans med fru Susann driver värdshuset på Valbovägen 179 beläget mellan Hotell Ramudden och Nybo handelsgård i Valbo.

De tog över hotellet för två år sedan och totalrustade sedan värdshuset i nästan ett år. Sedan portarna öppnades har en allt större kundkrets av matintresserade Gävlebor och även långväga gäster börjat hitta till den kulinariska pärlan i handelshuset med anor från tidigt 1800-tal.

– Det var kärlek vid första ögonkastet, berättar Hasse som kommer från Göteborg med en gedigen kockutbildning i grunden. Jag har varit verksam i restaurangbranschen i mer än 30 år, både på västkusten och i Jönköping. När vi upptäckte det här fantastiska stället med både hotell och värdshusmiljö såg vi att förutsättningarna var helt rätt för det vi verkligen ville göra.

Resultatet är en gourmetrestaurang av hög klass där gästerna kan njuta av en exklusiv men prisvärd meny med t.ex hummesoppa, scampi eller sniglar som förätt och varmrätter som halstrad lax och Filé Mignon av ox- och kalvfilé.

– Vi satsar på att bjuda på en en riktig smakupplevelse. Förutom fru och mina grabbar så är vi fantastisk glada över att min mångåriga kollega, köksmästare Erik Engström ville följa med på den här resan. Han tar fullt ansvar för att köket levererar högsta möjliga kvalitet så mitt jobb är att säkerställa god service för att våra gäster skall trivas.
Hustrun Susanne sköter i första hand Hotell Ramudden som också ingår i verksamheten. Hotellgästerna intar sin frukost och även andra måltider i värdshusmiljön.

Temakvällarna kommer att vara på fredagar efter löningshelg och kommer att bjuda på flera kulinariska överraskningar. Hasse är lite hemlighetsfull men utlovar bland annat även en afton med inspirerad av det franska köket.
– Vi hoppas även att kunna ha säsongspremiär för uteserveringen i samband med säsongens första temakväll. Den byggdes förra året och blev mycket uppskattad.

Gästerna på Valbo Värdshus kan äta hemlagad lunch tisdag till fredag och restaurangen är öppen kvällstid onsdag till söndag. Dessutom erbjuder man en konferens- och festvåning som lämpar sig för minnesstunder, fester och bröllop.
Officiellt har restaurangen öppet till kl. 22.30 kvällstid men mottot är enkelt;
– Så länge våra gäster äter, dricker och trivs är dörren öppen, hälsar Hasse.