Tänkvärt från Anders

23/10, 2017 kl. 18:17

Det är mycket som händer med oss människor. Vi är bra lustiga hur vi behandlar varandra, ett fantastiskt engagemang med #metoo att få upp ögonen för hur det ser ut i samhället.

Det får mig att tänka på hur viktigt hur "grunden" spelar roll i våra liv. Vad är då grund för mig? För mig handlar det om vad ger vi våra barn för förutsättningar, anknytningen? Vad har de för hemmamiljö? Miljön på förskolan? Miljön på skolan och sedan är barnet plötsligt på väg in i vuxenvärlden med en sjukt stressad uppväxt med vuxna föräldrar, lärare och företag, kommuner med det viktigaste i deras fokus = pengar, ekonomi, vinster m.m.
Men vart någonstans är den lilla människan i fokus? Vi vet att den psykiska ohälsan ökar lavinartat.
Ställ er den frågan - bygger ni ett hus på en taskig husgrund som inte är i våg? Tror inte det.

Vi forcerar framåt i vår standard, yta, bekräftelser, prestation, titlar och sociala medier. Jag passerar landsbebyggelser som stoltserar med att "vi satsar på fiber", men ser våran kommunikationstörst som en farsot som vi inte kan sköta, mycket lätt att missbruka och överkonsumera. Återigen små barn som får en "padda" för att leka med, visst i pedagogiskt syfte ja, men det blir lätt överkonsumering istället.

Vi måste börja att ta hand om grunden i våra liv. Vem är jag, vad vill jag, vad vill jag att mitt barn ska få för förutsättningar, värderingar, omtanke och kärlek? Dessa tankar hinner man inte ta tag i när det rusar på och "bygger huset på en sandhög".
Sköt om er alla där ute i djungeln, ge varandra en varm kram!

Anders Holmgren

Fotnot: Allt som skrivs behöver definitivt inte vara skrivet av professionella journalister. Vi sprider mer är gärna goda budskap vidare, i detta fall Gävle-entreprenören Anders Holmgrens tänkvärda tankar.
Källa: https://www.facebook.com/anders.holmgren.12

Tipsa gärna: info@svenskpress.se

Gestrike Media AB

Gestrike Media AB

Medlem sedan 2007-05-04

Gestrike Media AB är en media- och nyhetsbyrå. Vår affärsidé är att hjälpa våra uppdragsgivare att kommunicera med företag, beslutsfattare och ko... Läs mer

Ladda ned

0:- Fri för nedladdning.

Vad vill du läsa?

Publicera

Mer läsning

Senaste nytt

Hjälp

Stäng