Priset för instegsmodellen blir 214 900 kronor. Den sannolikt mest populära fyrhjulsdrivna ComfortPlus-R modellen – med 1.6 Turbo bensinmotor och dubbelkopplingslåda – kommer att kosta 329 900 kronor.
Design och koncept
Nya Tucson är formgiven, utvecklad och tillverkad i Hyundais fabrik i Tjeckien. Bilen är byggd på en helt ny teknisk plattform som innehåller en mängd avancerad säkerhetsteknik som bland annat autobroms. Den nya modellen följer efter bilföretagets försäljningssuccé av tidigare suvar.
Tucson är förstärkt med en upprätt siluett och släta linjer. Den kromade hexagon-formade grillen I fronten har blivit synonym med Hyundais senaste modeller. Passagerarplatserna är mycket rymliga och bekväma men samtidigt utformade så att föraren alltid ska kunna ha full kontroll över sin och bilens omgivning. Interiören består av omfattande mjuka material, intuitiva placeringar av reglage och smarta lösningar.
Motoralternativ
Tucson kommer att erbjudas med ett av de bredaste motorutbuden för sin klass. Bilen kommer att erbjudas med dels två bensinmotorer på 132 hk (1,6-liters GDI) respektive 177 hk (1,6-liters T-GDI) och dels tre dieselmotorer på 115 hk (1,7-liters), 136 hk (2,0-liters standardeffekt) respektive 185 hk (2,0-liters högeffekt). Den nya turbomatade 1,6-liters T-GDI-motorn på 177hk är ett nytillskott och är kopplad till antingen en sexväxlad manuell låda eller till en sjustegad dubbelkopplingslåda (DCT-7).
Alla motorer har utvecklats för smidigare gång och bättre bränsleekonomi. Samtliga motorer uppfyller Euro 6-normen.
Nya Tucson kommer att finnas i utrustningsnivåerna; Select, Comfort, Comfort-R, ComfortPlus, ComfortPlus-R och Premium-R.
Mer info om nya Tucson: Hyundai.se/tucson samt se produktfaktablad hos återförsäljarna.
Bilvaruhuset Dahlboms Bil är återförsäljare för Hyundai i Gävle och där är man förväntansfull när det gäller nya Tucson
- Nya Tucson kommer med säkerhet att bli en av de populäraste i sin klass med både motorer och design i världsklass, säger Christer Dahlbom, vd på Dahlboms Bil.

Se nya Tucson: http://www.gestrikemagasinet.se/videos/view/2016-hyundai-tucson
Hyundai Bilar AB, http://www.hyundai.se, bildades 1990. I Sverige har Hyundai idag 85 försäljningsställen och 111 serviceverkstäder landet runt.
Hyundai Motor Company startade sin verksamhet 1967 och är nu Koreas ledande biltillverkare med försäljning i 186 länder via 5 300 återförsäljare. 2013 såldes 4,7 miljoner Hyundaibilar världen över och Hyundai Motor Company är världens femte största biltillverkare. Hyundai har idag 12 bilfabriker; tre i Korea, tre i Kina, Indien, Turkiet, USA, Tjeckien, Ryssland och Brasilien.