– Kyrkan är en självklar del i samhället. Varje dag händer mycket mer än det som sker i kyrkorummet på söndagarna. Svenska kyrkan i Gävle är en av de största arbetsgivarna i Gävle med 130 anställda. Här finns många kompetenser inom flera verksamhetsgrenar. Vi ser fram emot att finnas med i det här sammanhanget och hoppas att vi kan lära av och kanske stödja varandra, hälsar kyrkoherde Christina Eriksson och Peter Stjerndorff.

Svenska kyrkan i Gävle är ett samlingsnamn för fyra församlingar, Heliga Trefaldighets, Staffans, Maria och Bomhus församling.
Det finns även ett kansli med fem enheter. Personal, ekonomi, information, bokning och kyrkogård/fastigheter.
Svenska kyrkan i Gävle styrs av en politisk beslutsorganisation med kyrkofullmäktige, kyrkoråd samt valnämnd.
Församlingarna och kyrkogårdsenheten svarar för verksamheten. Pastoratet har cirka 130 anställda och här finns präster, diakoner, musiker, församlingspedagoger, administrativ personal, vaktmästare och kyrkogårdspersonal. Inom organisationen finns också församlingsövergripande verksamhet såsom högskolekyrkan, sjukhuskyrkan, kyrkans familjerådgivning, Samtalsakuten samt Diakonirådet (en fristående stiftelse men nära anknuten till Heliga Trefaldighets församling).

För mer information se http://www.svenskakyrkan.se/gavle

Om effect plus+
Som medlem i effect plus+ har du exklusiv tillgång till nätverkets hemsida där du kan läsa nyheter, söka arbetskraft eller erbjuda dina tjänster. Dessutom har vi nu ett eget effect+magasin på nätet där du kan marknadsföra egna nyheter, evenemang och erbjudanden - direkt ut till medlemmarna + att ni naturligtvis kan länka dem alla de sociala medier ni önskar.

Informationen ni publicerar kan även distribueras ut på veckobrevet till alla medlemmar. Medlemskapet i effect plus+ blir därmed precis vad du gör det till.

Nyfiken på mer? Ring gärna Nalle Rydstrand på telefon 070-510 50 50 eller e-post nalle@effectplus.se
http://www.effectplus.se
http://effectmagasinet.se