Det var också många som kom för att få veta mer om Sandvikens utveckling. Helena Tallius Myhrman,
Stadsarkitekt i Sandviken, informerade om kommunens bostadsförsörjningsprogram, vad händer i Sandviken centrum och kommunens arbete med översiktsplanerna?
För Veronica Pettersson, Hemmafönster, var det första Bomässan.
- Vi har haft många besökare och det är också rolig att få visa upp sina produkter, sa Veronica Pettersson.
Luftvärmepumparna hos Stefan Knief på Kylservice drog också många besökare. Vem är inte intresserad av att få ut 5 kr energivärde per satsad enkrona?
- Det har varit både nya kunder som vill veta mer men också gamla kunder som vill berätta hur bra det fungerar, berättade Stefan Knief.
Ess1 visade trädgård kompletterat med swimmingpooler från Nordiska Kvalitetspooler.
- Det var en större mässa med fler besökare än vi trodde från början, med ett stort intresse för San Juan glasfiberpooler, sa Stefan Berg, Nordiska Kvalitetspooler. Det ligger i tiden att många investerar i eget välmående i egen pool eller spabad, och då vill man välja fabrikat av hög kvalité, som håller länge. Bomässans ”general” Dennis Roskvist var också nöjd med att så många kom på premiärdagen, men det fanns något att irritera sig på.
- Tyvärr har vår service för uttag av pengar inte fungerat som banken lovat, men vi löser det och på lördag hoppas vi att det ska fungera, sa Dennis Roskvist.
Gefleborgs Flyttservice var med på Bomässan för första gången och Martin Bohlin och Fatima Hammar var väldigt nöjda med intresset. De hade som många andra en liten tipstävling, hur många flyttkartonger rymmer deras box för magasinering?
- Alla som bokar hembesök för att vi ska kunna offerera flyttning får 10 procents rabatt när de beställer flytten av oss, berättade Martin Bohlin.
Villaägarna Nedre Dalälven var också på plats och hade många besökare.
- Bomässan är strålande bra för oss och det kommer många som är intresserade av att bli medlemmar, sa Stig Wahlbäck, ordförande. Det kommer också många medlemmar som vill prata om det som händer inom bostadspolitiken mm.
Spa och Bad i Gävle ställde ut på Bomässan för första gången och de var också väldigt nöjda!
- Fantastiskt stort intresse och dessutom sålde vi en swimmingpool och 3 spabad på mässan, sa Bo Karlsson, VD på Spa och Bad.
6-8 november är det dags för Bomässa i Gävle, i GTK-hallen.
- Det är redan många som redan bokat plats på Bomässan i Gävle, berättade Gustav Granberg, projektledare på Bomässan.
Exklusiv matolja, rökt sik, spabad och swimmingpooler mm - ja, det var många olika produkter som sålde bra på Bomässan!

Se också:
http://gestrikemagasinet.se/videos/view/bomassan-i-sandviken

Text: Torbjörn Edlund
Foto, film: Per-Erik Jäderberg