Träning för funktionell rörlighet och styrka står på programmet. De spelare som är rörliga har lättare att utveckla andra färdigheter som styrka och snabbhet som går att översätta till spelet på isen.

Spelarna tränar på olika typer av snabbhet där frekvenssnabbhet hjälper dem att åka bättre skridskor när man går på is. Hoppstyrka och sprintsnabbhet med lätt belastad släde förbättrar reaktions-snabbheten och accelerationsförmågan. För att bli mer explosiva använder fystränaren Victor Lejon olika former av lyft, kast och hopp där spelarna lär sig att prestera i full fart.

-Att lära in nya mönster kan ta lite tid enligt Victor. De yngre spelarna som ännu inte kommit i puberteten rör sig oftast bäst och har lättast att lära sig nya övningar. Lite äldre spelare får helt enkelt backa tillbaka och träna på moment som borde klarats av när spelarna var barn.

-Men det kanske glömdes bort av olika anledningar. Istränaren tänker mer på själva spelet än på de fysiska färdigheterna som spelarna besitter. Det är knepigt för alla spelare som saknar styrka och rörlighet att lära sig rätt spelteknik. Det gör att många löser det på sitt eget sätt säger Victor och visar spelarna hur knäled, fotled, höfter och rygg ska samverka i övningen.

-Ibland funkar det bra och i andra fall så är det en genväg till idrottsskador att uppfinna egna sätt att röra sig på.

-Den som saknar fotledsrörlighet tvingas istället att vrida på sina höfter och knän.

-Det går bra när spelarna är små men när dom kommer i puberteten och växer på både längden och bredden visar det sig snabbt vid högre belastning på höfter och knän.

Med full koll på rörligheten och med starkare ben och överkropp kan spelare i alla åldrar träna för att prestera nya resultat i tunga lyft, långa hopp och viktade kast för att bli starkare och snabbare till nästa säsong.

All Sport & Idrott

http://webcoach.se/pages/view/hockey

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://sportidrott.se/readers/view/trana-med-webcoach-sport

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll samt fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 och utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson ingår i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se