En stort del av Sveriges musikelit med rötter från Gävle har samlats för att ge tyngsta möjliga backup till nyinspelningen av den klassiska julsången.
– Det har ju blivit har blivit lite av tradition det här med att släppa något kul till jul, berättar Anders. När sedan de här killarna ville ställa upp så var det ingen tvekan om att försöka toppa tidigare års inspelningar.

Gitarristen Joel Svensson är tillsammans med Anders initiativtagare till denna konstellation och de har känt varandra i många år. Innan Joels karriär tog fart med musikjobb över hela världen hjälpte Anders honom med hans fysträning. Idag spelar Joel i världens alla hörn med jobb på lyxiga kryssningsfartyg och som medlem i ”Flash of titans” med bland andra Andreas Kleerup (från TV4´s, Så mycket bättre).

Joel förberedde specialarrangemanget innan gänget i helgen samlades hos Mats Westlunds musikstudio i Gävle för inspelning. Övriga medverkande är tunge basisten Robert Hansen från grupperna ”Beardfish” och ”Bridge to Mars”.
Bakom batteriet återfinns Daniel Åblom som vanligtvis spelar i ”The Rockfire” och ”Captain Grey Band”.
Keyboardist är Mats Westlund, pappan till ”Vuxna pojkar” och även han medlem i ”Captain Grey Band”.

Fullblodsproffs bakom instrumenten och en tungviktare bakom mikrofonen borgar för några sköna minuter av julstämning i högt tempo.
– Vi gav järnet med ett sväng som lyfte taket i studion, berättar Anders. En reunion med ett härligt rocksväng fyllt av lek och glädje som resultat. Det är helt otroligt roligt att jag får denna möjlighet, att vara med och leka med dessa proffsmusiker. För att uttrycka mig försiktigt så är jag ju en bit ifrån dem musikaliskt. Jag och gänget hoppas i alla fall att folk som lyssnar tycker det är rolig och kul att man kan bjuda på sig själv med en musikalisk klapp så här till jul.

Låten är fri att ladda ned, som mp3 eller video. Dela, spela och sprid toner och glädje till nära och kära:
Hämta mp3 här:
http://www.svenskpress.se/wwwdocs/_common_media/user_files/5/80.mp3

Se videon med bilder från inspelningen här:
https://youtu.be/K4GTdSIQvAw


Om sången: White Christmas är skriven av Irving Berlin 1940 och inspelad av Bing Crosby 1942. Den handlar om att mycket snö passar på julen. På engelska sjunger man om en person som befinner vid Los Angeles vid juletid och längtar norrut, på svenska om en sjöman som längtar hem till Sverige vid juletid.