Sofia är en av Sveriges mest folkkära artister. I över 20 år har Sofia turnerat och gjort konserter både i Sverige och utomlands. I Kina har hon varit många gånger de senaste åren där har hon turnerat samt släppt två skivor. Här i Sverige har hon medverkat i mängder av TV-program som Rhapsody in rock, Stjärnklart, Julgalan m.m. Hon har samarbetat med symfoniorkestrar, stråkensembler, körer och artister som Tommy Körberg, Robert Wells, Peter Jöback, Orsa Spelmän och Jerry Williams för att nämna några.

Sofia älskar julen och det har alltid funnits en önskan om göra en julskiva på svenska igen. Den första, ”Julen är kommen”, släpptes på 90 talet och är en klassiker vars låtar hon fortfarande ombeds att framföra på sina konserter.

“Jag har alltid älskat julen så länge jag kan minnas. Mitt under årets mörkaste tid så samlas nära och kära. Aldrig har vi varit mer beroende av ljus, hopp och frid än i den tid som råder just nu. Jag tror nämligen att ondskan är som en skugga, en avsaknad av ljus. För att få en skugga att försvinna måste man lysa på den. Därför tror jag att det är så viktigt att julen kommer varje år med alla sina juleljus, lyser upp vår jord och ger hopp om julefrid. Så julen skynda jag väntar på dig...” säger Sofia Källgren.

Singelrelease den 11 november och albumrelease den 18 november 2016

För info om Sofia Källgren se http://www.sofiakallgren.com

För PR kontakta Anette Ståhl anette@enmusamusic.com eller Anna Moore anna@mooretobe.com