Stadens affärsmän hade skyltat upp rejält och i Söderbacken pryddes skyltfönstren, inte bara av smaskiga bakverk och julklappstips utan till betraktarnas förtjusning, även av lättklädda damer iförda endast underkläder och småbarn i tomteluvor och pepparkaksdräkter. Räddningstjänsten var också på plats och beredda om någon eldsjäl skulle dyka upp.

På scenen var det underhållning med Henrik Harrysson som konferencier där P-A Wikström från Högskolan prisades för namnförslaget Gavlevallen till nya fotbollsarenan och fantastiska Anna Sving från barnkliniken blev utsedd till Årets Gävlebo.

Låt Bocken vara kvar
Med anledning av att Gävlebockens skapare, reklammannen Stig Gavlén gått ut med att han tyckte att bocken skulle begravas efter sitt 50-årsjubileum 2016 hade jag för avsikt att göra en undersökning om vad Gävleborna tyckte om bockens framtid. Det visade sig dock vara helt onödigt. Alla jag träffade var rörande överens - bocken skall stå på plats varenda år, så länge som det bara är möjligt. Högskolans P-A Wikström tyckte dock att bocken borde åka på utflykt till Kina och Elena Rossi Johanssons föreslog att man kan bygga upp ramen i stål och kanske ha den dekorerad med en ljusslinga året runt.
Temperaturen höll sig kring nollstrecket hela skyltsöndagen det var riktigt behagligt även om det hettade till när pyroteknikens okrönte mästare Eje Berglund drog igång fyrverkerierna strax efter klockan 16.00. Tidigare år har man provat med staket och flamskyddsmedel för att skydda bocken men i år är det en tillfällig hållplats för taxibilar utanför restaurang Terassen som gör att vi är många som håller ett vakande öga på vårt världsberömda varumärke. Låt oss hoppas på ett gott nytt år. För oss alla och inte minst vår fina halmbock.

Fakta Gävlebocken
Total vikt: 3,6 ton, varav halm 1,3 ton.
Total höjd: 13 meter.
Mankhöjd: 7,6 meter.
Längd: 7 meter.
Röda band: 79,5 meter.
Bockens ben: 2 meter i diameter.
Lampor i hornen: 32 stycken, 16 i varje horn.