Bakgrund
Anthony ”Tony” Robbins är författare, föreläsare, coach och en av världens främsta inom personlig utveckling. När Tony var 11 år gammal hade familjen inga pengar att handla mat för när det var dags för thanksgiving, en högtid som för de allra flesta innebär festliga måltider, samvaro med familj och vänner. Familjen satt där utan mat när det utan förvarning ringde på dörren. Utanför stod en man som ville skänka en matkorg med delikatesser till familjen.
Händelsen gjorde starkt intryck på Tony som när han börjat tjäna egna pengar gjorde detsamma för andra behövande. Det började med två matkassar när Tony var 17 år, året därpå gav han bort 4 kassar och nu skänker Basket Brigade årligen miljontals matkassar till behövande människor i 19 länder.

Julen 2012 satt jag själv ensam och funderade över hur jag skulle kunna hjälpa dem som har det sämre ställt. Då stannade det vid en tanke (vilket inte alltid är det som räknas) och i fjol gick jag från ord till handling vilket ledde till att 202 familjer i Gävleområdet fick en julkasse från Basket Brigade.

Syfte
Att hjälpa behövande, främst barnfamiljer i Gävle, att förgylla julen med det som många av oss ser som självklart – julmat med festlig inramning.

Hur går det till?
Allt arbete sker ideellt och baseras på människors vilja att göra gott för de som av olika skäl saknar det många andra har och kanske ser som självklart. Både företag och privatpersoner kan antingen köpa matkassar eller göra egna som sedan delas ut till behövande den 21/12.

Kontakta mig gärna för mer information.
0709-10 43 00 eller bb@jdu.se.

Vänliga hälsningar

Basket Brigade Gävle

Johan Dahl
bb@jdu.se
http://www.basketbrigade.se