-Aktuellt just nu är att hjälpa kunder med äldre maskinpark att uppnå Arbetsmiljöverkets minimikrav för maskinsäkerhet. Industriautomation utför då ombyggnader av befintlig utrustning, förklarar Tony Eklöv, Vd för Industriautomation AB.

-En speciell säkerhetslösning som Industriautomation utvecklat är ”Bryt & Lås (LoTo)”, där anläggningsägaren elektriskt kan koppla från maskinerna på ett säkert sätt.


Detta för att till exempel möjliggöra service och underhåll av anläggningen utan risk för personskador. En funktion som egentligen ska finnas på samtliga maskiner, men av olika anledningar ofta saknas.

20-åringen Industriautomation AB i Sandviken automatiserar maskiner och produktionsanläggningar i verkstäder och fabriker över hela Sverige, och man genomför också internationella uppdrag.

Kunderna finns främst inom järn/stål-, pappers- och träindustrin
.
Industriautomation AB startade sin verksamhet 1994 med inriktning på just industriell automation. Samtliga 13-talet anställda är automationsingenjörer med inriktning på el och automation.

För mekaniken tar man hjälp av systerbolaget Bergströms Konstruktionsbyrå (BEKAB), där de anställda kompletterar med sina specialkunskaper.

Ta gärna kontakt med oss:

Information om våra tjänster besvaras av vår Vd Tony Eklöv

Tel: 070–5824335, 026–532138

info@industriautomation.se
http://www.industriautomation.se