Som nätbutik jobbar vi hårt med att hitta riktigt bra produkter som vi hårdtestar innan vi gör dem tillgängliga för konsumenter. Efter några månaders tester i kyla, fukt och inomhusvärme har vi nu hittat några ljus från svenska Endless Candles som förstått hur man vill ett batteridrivet vaxljus ska fungera.

En av de saker vi gillar allra mest är ljusets timerfunktion på fyra eller åtta timmar. Det gör att man aldrig slösar på batteriet i onödan. Det som gör denna timer riktigt bra är att den startar igen nästa dag vid precis samma tid och man behöver alltså inte ens komma ihåg att tända ljusen för att njuta av det trivsamma fladdrande ljuset alla dagar.

Under den mörka perioden passar läget med åtta timmar perfekt medan vi nu när det blivit allt ljusare på kvällarna klarar oss med fyratimmarsläget.

Tillverkaren lovar att batterierna ska hålla upp emot 1000 timmar. Våra tester som använt ljusen rätt intensivt visar tydligt att de ljus som använts enbart inomhus fortfarande efter några månader lyser med full styrka. De ljus vi använt utomhus tappar däremot i kraft på några veckor när temperaturen krupit ner mot 20 minusgrader.

Därför är vi stolta att nu kunna sälja några varianter på ljus med den riktigt smarta timerfunktionen till alla som vill kunna använda ljus men vill undvika riskerna med vanliga ljus. De modeller vi tagit hem är LED vaxljus, LED gravljus och LED värmeljus.

Produkterna finns nu att köpa i vår nätbutik http://palyset.se eller i lagerbutiken utanför Boden.