- Det är förstås verkligen jätteroligt att Ryan väljer att komma tillbaka till oss, säger Stefan Bengtzén, sportchef i Brynäs IF. Ryan ger vårt lag slagkraft och kvalitet som kommer att göra skillnad.

Ryan Gunderson (177/80) är född 1985 i Bensalem, USA. Han kom till Sverige och spel i Allsvenskan och Örebro HK säsongen 2010/2011. Efter en säsong i Örebro fortsatte han till Brynäs IF inför säsongen 2011/2012 och blev kvar i tre säsonger. Han var med och tog SM-guld med Brynäs IF 2012, och hans sista säsong i Brynäs IF var han också assisterande kapten i laget.

Efter säsongen 2013/2014 lämnade han klubben för spel i KHL. Först en säsong i Jokerit och den senaste säsongen i Dynamo Minsk. Ryan Gunderson är en offensiv back som ofta står för många poäng. Säsongen i Jokerit blev det 36 poäng (7+29) i serien och sedan 6 poäng (0+6) i playoff. Den senaste säsongen i Dynamo Minsk gjorde Ryan 27 poäng (5+22) på 60 spelade matcher.

- Vi får en klasspelare till laget som kommer att bidra med mycket till vårt sätt att spela, säger Thomas ”Bulan” Berglund. Han har väldigt bra spelsinne, ett grymt bra skott och är giftig i power play. Han är också ett fullblodsproffs ut i fingerspetsarna med noggrannhet i allt han gör, och är därför en mycket bra förebild.
- Jag vill rikta ett stort tack till de partners som bidragit, och vår supporterinsamling som gör den här värvningen möjlig, säger Stefan Bengtzén. De visar verkligen ett stort hjärta för klubben!

För ytterligare information, kontakta Stefan Bengtzén, sportchef i Brynäs IF på tel. 073-633 33 47