Det var i samband med dagens klubbmöte som tf president Helene Åkerlind överlämnade pengarna till Roland Söderberg, som tackade för gåvan. Det passade ju bra eftersom Mats Johansson höll en julbetraktelse och pratade om människans behov av att ha en roll i samhället. Ett tema som i mycket genomsyrar Hela Människan.
Roland Söderberg berättade också om verksamheten i Gävle, som dels bedrivs i den egna fastigheten på Boothgatan i Gävle och dels inhyrt i Postterminalen, Waldenströmsgatan 2. I de senare lokalerna har man en kombinerad second-handbutik och Outlet. Kläder och prylar i deras Outlet är helt fabriksnya och skänks av företag i Gävleregionen.
- Vi har dessutom beslutat att försöka ta över Lättings verksamhet i gamla fängelset på Hamiltongatan, berättade Roland Söderberg. Vi kan inte ta över all deras verksamhet, men vi har idéer om att utveckla nya saker som någon form av ungdomsgård mm.
De väntar bara på besked från dels konkursförvaltaren om övertagandet av Lättings och dels från Statens Fastighetsverk om att få teckna hyreskontrakt.
- Vi hoppas att vi kan få beskeden så snart som möjligt och förhoppningen är att vi ska kunna vara igång den 1 januari, sa Roland Söderberg. Men vi kommer att behålla den befintliga verksamheten på Brynäs!
Det är bara att önska lycka till för Roland Söderberg och hans kamrater på Hela Människan och Ria!

Vill du veta mer: http://www.helamanniskan.se/
/vara-enheter/gavleborg/gavle/gavle/