Vad är Retorikdagen? Ett kunskapsseminarium där inspirerande aktörer delar med sig av sina framgångsfaktorer. Temat för dagen är kommunikation och ledarskap.
Hur vi använder retorikens möjligheter till att skapa framgång.
Vi har träffat Helene Hedqvist, grundare av Retorikdagen och Retorikstudion. Hon har själv retorikstudier från Södertörns Högskola och teaterträning från Lee Strasberg Theatre Institute i New York.
Heléne söker alltid motpoler i allt hon gör - allt för att skapa dynamik. Tiden i New York som skådespelarstudent på Lee strasberg Theatre Institut, sipprar fram i det mesta som Retorikstudion tar sig an.
Under Retorikdagen 2015 serveras det konkreta verktyg från retoriken, tips och råd från en av topp tio av världens mest inflytelserika VD:ar, Michael Wolf, Swedbank (enligt Harvard Business review) samt inspiration från en av våra hetaste internationella föreläsare (Johan Ronnestam). Detta erbjuds på en och samma eftermiddag, tillsammans med underhållningsinslag, gör att detta seminarium blir något utöver det vanliga.

Barn som far illa är något som provocerar mig oerhört , säger Helene. - Om vi kan vara med att bidra till att utsatta barn kan få det bättre gör vi det utan att tveka. För andra året i rad sponsrar vi Childhood Foundation med 200kr/såld biljett. Childhoods general sekreterare Anna De Geer Hårleman kommer för att tala om organisationens utmaningar och kommunikativa strategi. Anna är en fängslande och skicklig retoriker som jag för första gången fick äran att lyssna till vid en nätverksträff. Beundrar henne för det arbete som hon gör inom Childhood.

En person som jag också beundrar mycket är Lisa Ekström, både som coach, mentor och föreläsare. Hon lämnar ingen oberörd med hennes kloka insikter, sitt avväpnande sätt att bjuda på sig själv och blandningen av humor och kompetens mixat på ett av de mest proffsiga vis man kan tänka sig. Även hon är med för andra året i rad. Här får deltagaren stor inspiration till att våga släppa loss och platta till väggarna på boxen, som oftast är ordentligt välspikad.

-Vi har med oss två riktigt intressanta ledare från näringslivet - Michael Wolf, VD Swedbank och framgångsrike och prisbelönte Per Thorstenson, VD Arlanda Express. Båda är lysande retoriker och de kommer att tala om utmaningar och framgångsfaktorer inom ledarskap och kommunikation. Att dagen attraherar både toppledare och proffsföreläsare, talar sitt egna språk. Dessutom har vi med oss en av våra främsta PR och kommunikationsexperter, Per Schlingmann för andra året i rad.
Dagen innehåller totalt nio aktörer på scenen. Willy Silberstein är en av våra absolut främsta moderatorer inom ämnet. Han kommer att tala med aktörerna och leda dagen från början till slut.
- Willy och jag möttes i somras vid en middag i Almedalen. Otroligt roligt att vi har hittat ett samarbete i Retorikdagen. Det känns mycket tryggt att det är just Willy som håller i dagen, då han är en av våra allra bästa inom kommunikation, menar Heléne.

-Jag är både oerhört glad och smickrad över att det jag för drygt fyra år sedan, planerade och skissade mig fram till, har blivit ett seminarium som ger avtryck för många, säger Heléne Hedqvist.

Dagen kommer att avslutas med en av våra få internationella TED.COM-talare Johan Ronnestam, som sparsamt deltar i öppna tillställningar. Han väljer sina uppdrag med omsorg - Retorikdagen är ett av dem.
Syfte med dagen? Att ha förmågan att uttrycka sig väl med ett visionärt sikte- är en framgångsfaktor för dig som vill klättra på karriärstegen. Den här dagen ges möjligheten att bland din egen personliga framgångsdrink! Shake it and shake it well.

För program och anmälan, vänligen klicka på länken nedan:

http://www.eventonline.se/anmalan.php?eid=4499&key=311











_