Lördagen var det nästan knökfullt men väldigt god stämning! Peter på Gävligt gott propagerade för surstek, en traditionell svensk maträtt. Garageportexperten hade bråda dagar liksom Rönngrens, Pastellen och alla andra. Besökarna var glada och väldigt nöjda, Bomässan har något för alla.
Elisabeth Skoog, Bra Fönster, var väldigt nöjd med Bomässan. - Vi har haft många besökare som varit intresserade av våra kompositfönster, sa Elisabeth Skoog. Vi har bokat många hembesök för att lämna offert, så vi är väldigt nöjda.
Enligt Ann-Sofie Orrsten på Städtjänst tyckte att Bomässan är ett bra sätt att hitta nya kunder. Man erbjöd ”mässrabatt” och många hade nappat på det för att få fint där hemma.
– Jag har handlat blommor och det har varit mycket att titta på och jag har fått massor med tips, sa Jessica Norin, som besökte Städtjänsts monter.
Tony Karlsson på Berga Allservice och Petri Pöykiö, Norlux fönster, delade på en monter eftersom båda kommer från Årsunda och känner varandra bra.
– Samarbetet gör att vi kan hjälpas åt i montern för man måste ju få tid att äta också, sa Tony Karlsson. Vi har också hyfsad koll på varandras produkter.
Göran Starlander från Gävle pratade isolering med Tony Karlsson eftersom trossbotten över torpargrunden i stugan var dåligt isolerad.
– Det är första gången på Bomässan och det här var ju trevligt, sa Göran Starlander. Den här isoleringen är tillverkad av träråvara och verkar vara perfekt mig.
Anders Lif på Garageportexperten fick besök av Carl Helsing från Sandarne som tagit med sig Christian Åhlund.
– Jag brukar besöka många mässor och det här var trevligt och så passar jag på att få tips om vilken garageport jag ska byta till, sa Carl Helsing. Fick också reda på att Garageportexperten nyss öppnat en butik i Söderhamn och det var ju bra.
Rose Briséus från Sandviken tittade in hos Jerker Persson, Mockfjärdsfönster.
– Jag är intresserad av att byta fönstren i villan och har fått bra information om hur det fungerar, sa Rose Briséus.
Bernt Henriksson, Älvsbyhus, pratade med Lars Pettersson om ett område med villatomter i Rökebo strax norr om Sandviken.
– Vi hoppas att det ska vara klart att börja sälja tomter och hus i slutet av året, sa Lars Pettersson, som är markägare.
För Johan och Bo Karlsson på Spa och Bad var förra Bomässan i Sandviken väldigt lyckad.
– Det verkar som att det ska bli lika bra i år eftersom det är många här som är intresserade av att förlänga badsäsongen med våra isolerade pooler, sa Bo Karlsson.
Per-Arne Pettersson och Kerstin Eriksson från Ockelbo: - Det är väldigt trevligt att besöka Bomässan och så träffar man många bekanta också.
Jan Stark på LB-Hus kommer också från Ockelbo och instämmer. – Bomässan håller hög kvalitet och har väldigt intresserade och initierade besökare så det är väldigt givande för oss.
Mats och Kerstin Andersson, Pastellen, har varit med på Bomässan i flera år.
- I år var det ovanligt många besökare på fredagen, så det var lovande, sa Mats Andersson.
Rönngrens Mark och Trädgård har varit med på Bomässan sedan första gången på Tennishallen i Gävle. I år har man kompletterat produktprogrammet med bänkskivor av sten för kök och badrum.
– Det är stort intresse för våra bänkskivor, sa Anders Rönngren. Vi importerar materialet direkt från tillverkarna och sen har vi maskiner som sågar till efter kundens önskemål.
I HomeMaids monter var Rose-Marie Finnström och Helen Andersson väldigt nöjda med att det kommit så många besökare.
– Redan på fredagen hade vi bokat flera hembesök och fönsterputs, sa Helen Andersson.
Mikael Nilzon på Hjältevadshus fick besök i montern av Lennart Åhman, Storvik.
– 1971 byggde vi ett Hjältevadshus i Bro utanför Storvik och vi är fortfarande väldigt nöjda, sa Lennart Åhman.
Mikael Nilzon var också nöjd med publiktillströmningen.
– Förra året fick jag in flera kunder på Bomässan och hoppas naturligtvis på samma framgång i år.


Henry och Marianne Jonsson besökte