Nytänk, noggrannhet, rätt träning och total fokus säger spelarna i topplagen när kvällspressen frågar om hemligheten bakom lagens framgångar i SHL.

-Topplagen i SHL tränar styrka och uthållighet under hela säsongen i syfte att bli bättre när slutspelet kommer.

Frågan är om de andra lagen inte tränar i samma syfte eller om man helt enkelt nöjer sig med att vara starkast och uthålligast efter barmarksträningen i augusti när laget går på is.

Internationella stjärnor berättar att man inte har varit med om liknade tempo när dom kommer till en träning hos Frölunda eller Skellefteå Hockey.

Alla spelare och förhoppningsvis deras tränare vet att man inte blir rörligare, starkare eller mer explosiv av att spela matcher under en säsong.

-Det är kvaliteter som varje spelare behöver träna på tillsammans med en lagets fystränare vid sidan av isen.

Forskning visar att konditionen blir sämre under en säsong och de senaste årens bästa SHL-lag visar att träning i samma höga tempo som på match gör susen i serien och slutspelet.

När kommer lag som inte spelar slutspel år efter år att ta efter de bästa lagens träningsupplägg och börja träna i syfte att vara bäst när det gäller i slutet av säsongen.

Att träna kondition och styrka för att att kunna vara upprepat snabb och explosiv på planen under en hel säsong är ett bra sätt att närma sig de bästa lagen i landets högsta division.

Att det fortfarande räknas som nytänk när spelare i SHL väljer att komma vältränade för uppgiften inför en ny säsong och att laget tränar målmedvetet med stor noggrannhet för bibehålla en fysisk standard som räcker över både slutspel och finaler känns inte bra mot publik och sponsorer.

En nybyggd hockeyhall ska först och främst fyllas med bra prestationer på isen. Själva showen blir som bäst när laget och deras spelare jobbar hårt match efter match och tränar målmedvetet för att hålla formen under en hel säsong för att spela slutspel och att undvika streckstrider.

Det är dags för alla lag att tänka som topplagen i SHL och börja anpassa träningen för nationell hockey på högsta nivå.

All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
IFAF World Team American Football 2015

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438

http://www.expressen.se/sport/hockey/shl/hemligheterna-bakom-skellefteas-framgang/

Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön. Utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet. Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll samt fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 och utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson ingår i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014. http://www.niclascarlson.se