P R E S S M E D D E L A N D E
Plastic Omnium vald som Ramavtalsleverantör till Sveriges upphandlande myndigheter och enheter (kommuner, landsting, regioner och bolag) genom avtal med SKL Kommentus Inköpscentral.
Plastic Omnium AB har blivit vald till rangordnad etta som leverantör av SKL Kommentus Inköpscentral (SKI) under de kommande 2 åren för Avfallskärl (exklusive
370L för fyrfackssortering).

Avtalen ger avropsberättigade parter en möjlighet att dra nytta av den samordnade svenska upphandling som genomförts för Avfallskärl, utan att behöva lägga egna resurser på ramavtalsupphandling.

Plastic Omnium har sedan slutet av 70-talet levererat produkter till bl.a. Köpenhamn, Oslo och ett flertal andra kommuner i de nordiska länderna, varav många i Sverige, och ser fram emot att inom ramen för Ramavtalet kunna förse ytterligare svenska kunder med produkter för avfallsinsamling och källsortering.

Så här beskriver SKI avtalet :
"Nu kan du avropa marknadens modernaste avfallskärl på vårt ramavtal! Nutida miljötänk i upphandling som berör central samhällsfunktion.

Vi kan nu erbjuda ett varierat utbud av avfallskärl- och påsar. Vi har också säkerställt att höga krav på arbetsmiljö för sophämtare och personalen på återvinningscentralerna
tillgodoses.

I takt med att miljöfrågan blivit mer central har behovet av olika typer av kärl för återvinning ökat. Vårt avtal underlättar kommunernas omfattande arbete med att komma
vidare i utvecklingen av effektiv återvinning.
Ca 60 % av landets kommuner sorterar sitt avfall och procenten ökar stadigt vilket gör att efterfrågan på avfallskärl växer.

Våra efterforskningar visar att det idag finns ca 6 miljoner avfallskärl med en genomsnittlig livslängd på 15 år utplacerade i Sverige. Detta ger att runt 400 000 kärl behöver bytas ut årligen. Samtidigt förbrukas runt 250 miljoner avfallspåsar och här går utvecklingen framåt
med stormsteg både vad gäller miljöhänsyn och teknik. På detta avtal finns exempelvis en avfallspåse tillverkad av biologiskt nedbrytbar plast som alternativ.

De avfallskärl vi tillhandahåller innehåller minst 50% återvunnet material (räknat på massbalansbasis, dvs på den totala mängden tillverkade kärl). Det finns också möjlighet att göra tillval med lås, transponders och prägling till upphandlad kostnad."

Vem kan avropa på avtalet?
Avropsberättigade (fn 739 enheter) svenska kommuner, landsting, regioner och deras bolag har möjlighet att avropa på de samordnade ramavtal som tecknats av SKI.

Telefonkonferens :
SKI inbjuder inloggningsansvariga vid samtliga avropsberättigade parter måndagen 8:e juni 13:00-14:00.
Anmälan sker på http://www.sklkommentus.se
Se nedan för mer information.

Plastic Omnium AB
2015-05-29
info@plasticomnium.se

Vilka är parterna:

SKL Kommentus Inköpscentral, SKI, är en inköpscentral som arbetar med samordnade upphandlingar. Man erbjuder samtliga kommuner, landsting och regioner och deras bolag
att använda de samordnade ramavtal som upphandlas.
SKI genomför upphandlingen, fattar tilldelningsbeslut, tecknar ramavtal och är part vid eventuell överprövning av upphandlingen.
Läs mer:
http://www.sklkommentus.se/inkopscentral/ramavtal/fastighet-och-tillhorandetjanster/
avfallskarl-2014/

Plastic Omnium AB (PO AB) är ett helägt dotterbolag till franska Plastic Omnium och ansvarar för koncernens försäljning, kundanpassningar och service i Norden.
PO AB har fullsortimentslager och Kundtjänst i Trelleborg, samt egna säljare i Sverige.
PO AB levererar produkter för avfallshantering & källsortering till alla typer av kunder, bl.a. fler än 50-talet svenska kommuner, samt en mängd kommuner i Danmark, Norge, Finland och på Island sedan mer än 20 år.
Plastic Omnium Environment (POE) är tillsammans med SULO (som ingår sedan 200709 i koncernen), världens största tillverkare av avfallsbehållare i plast, med en samlad
kapacitet om >4 miljoner behållare årligen med bredaste sortimentet på marknaden, huvudsakligen tillverkade i fabriker i Europa. I koncernen ingår även RMS Rotherm, en av Europas största tillverkare av underjordiska avfallssystem.
PO Environment ingår i koncernen Compagnie Plastic Omnium. Koncernen Compagnie Plastic Omniums konsoliderade omsättning för år 2014 uppgick till närmare
5,3 miljarder Euro.
Läs mer:
http://www.plasticomnium.se/newspost_6592.php