Det var fullt hus hos Dahlboms Bil, där det självklart serverades sushi när japanska Subaru visade sin senaste modell.
Christer Dahlbom hälsade välkommen och berättade bland annat att Dahlboms Bil varit återförsäljare för Subaru sedan 1982, när det populära bilmärket med sin unika boxermotor.
– Subaru har faktiskt tillverkat boxermotorer ända sen 1912, men då var det motorer för flygplan, berättade Christer Dahlbom. 1966 lanserades Subaru 1000 och blev därmed den första serieproducerade bilen med boxermotor.
Subaru startade som Nakajima Aircraft 1917. De började med att tillverka flygplan och utvecklades till Japans största flygplanstillverkare.
Det var flera som passade på att beställa en Subaru XV av 2018 års modell. Först ut var Göran Berger som gjorde affär med Morgan Lindberg, säljare hos Dahlboms. Morgan kollade upp att den modell som Göran beställde redan är på väg till Sverige.
– Vi räknar med att ha din XV leveransklar första veckan i februari, sa Morgan Lindberg.
Men det var fler bilaffärer som gjordes upp under kvällen, även med andra modeller än XV.
XV synades både fram och bak och även den fina sittkomforten testades. Jard och Kent Thavelin kollade också att XVs bagageutrymme har plats för Jards golfklubbor.
Daniel Karlsson, Syntronic, var intresserad av XV som tjänstebil och fick en offert med sig.
Lasse och Lisbeth Wallenius har redan en XV, som de haft i två år. – Det är en jättebra bil som vi trivs väldigt bra med, så det blir säkert en ny XV när det blir dags att byta.
Alla som provkörde XV fick ett en Subaru armbandsur, men det hade nog varit lång kö ändå. De som provkörde tyckte att den gick väldigt tyst, tack vare den nya vridstyvare konstruktionen. Sittkomforten fick också högt betyg.
Subaru XV har dessutom högsta säkerhet enligt NCAP!