Det var alltså 1956 som Rolf Dahlbom startade företaget med både bilplåtslageri och försäljning av begagnade bilar. Därför var det extra krydda att Bo Forssberg var på plats i Bilvaruhuset eftersom han började hos Dahlboms just 1956! Bo blev också uppmärksammad av dagens konferencier Ralph Bolin som intervjuade honom. Bo Forssberg har sysslat med bilar hela sitt liv och har idag ett veteranbilsmuseum i Strömsberg, öster om Tierp.
Bilförsäljningen var igång med högtryck och redan vid 12-tiden på lördagen hade man sålt 6 stycken nya bilar.
– Det är ett galet tryck så vi hoppas att alla som är intresserade av att köpa en ni bil eller en Polaris får tag i någon av oss säljare, sa Niclas Falkenström, försäljningschef på Dahlboms Bil.
Man har också fantastiska erbjudanden på Polaris, ett av världens största när det gäller ATV och snöskoter.
– Många besökare och flera av dem är intresserade av ATV och snöskoter och då är det bra att kunna erbjuda ett så brett produktsortiment som Polaris, sa Daniel Sjöberg, Polaris-säljare hos Dahlboms Bil.
De som var intresserade kunde provköra både nya Hyundai och Subaru eller en Polaris ATV. De som provkörde fick ett presentkort på en kryssning med Viking Line.
Den som bokade service fick rabatt på den.
– Vi har fått många bokningar och man kan även boka service tre år framåt, men hittills har ingen nappat på det, sa John Hjalmarsson, kundmottagare hos Dahlboms Bil.
När Elisa och Dolly Style äntrade scenen på lördag och söndag eftermiddag var det många fans på plats, knökfullt är ett passande uttryck för det!
Två dagars intensivt firande var sedan över på söndag eftermiddag. Pizzaslice, fika, promenadbingo, provkörning, godisregn och massor av andra aktiviteter
– Det har varit galet kul att vara med om det här, sa Ralph Bolin. Målet var ju att sälja många bilar men framförallt att kunna göra något kul så att alla besökare blev nöjda!
Enligt Niclas Falkenström var det många som passade på att köpa något ny bil eller Polaris.
– När vi summerat så har vi sålt tillsammans nästan 40 stycken nya nya Hyundai och Polaris på de här två dagarna, sa Niclas Falkenström. Men viktigast var att alla som kom hit trivdes med vårt 60-årsfirande!
Det var en lyckad helg på många sätt-
- Vi hade 200 provkörningar, 200 vuxna och barn som gick jubileums-tipsrundan samt 280 personer som var med i dragningen om Dolly Style-priser på söndagen, säger Christer Dahlbom.