– De utbildningar vi driver tas fram utifrån behovet på arbetsmarknaden i regionen, samt i samarbete med näringslivet i regionen. Det är ovärderligt för oss att skapa kontakt och nätverka med företag i vår region, för att även fortsättningsvis kunna bidra till kompetensförsörjningen i vårt län. Vi är säkra på att effect+ är det rätta forumet för oss att skapa det nätverket, säger platschef Maria Eriksson

På bilden: Maria Eriksson, Karina Pagard och Anita Herthelius

Plushögskolan

Plushögskolan är en av Sveriges största privatägda yrkeshögskolor och vi finns på 12 orter runt om i landet. Vi erbjuder yrkeshögskoleutbildning, förkortat YH-utbildning, i samverkan med arbetslivet.
Att läsa en utbildning på Plushögskolan är en investering för framtiden både för dig som privatperson, din arbetsgivare eller för ditt företag. Våra utbildningar bygger på ett nära samarbete med arbetslivet oavsett om det gäller en yrkeshögskoleutbildning, diplomutbildning eller skräddarsydd företagsutbildning.

Våra yrkeshögskoleutbildningar drivs inom våra varumärken: Affärshögskolan, Teknikhögskolan och Vårdyrkeshögskolan.

Varför läsa en YH-utbildning?
En yrkeshögskoleutbildning, förkortat YH-utbildning, är tätt sammanknuten med arbetsmarknadens kompetensbehov och drivs i samarbete med arbetslivet. En YH-utbildning är ofta 1-3 år lång och innehåller mycket praktisk undervisning.
En yrkeshögskoleutbildning passar dig som vet vad du vill jobba med och vill komma in på arbetsmarknaden direkt efter examen.
Alla yrkeshögskoleutbildningar är kostnadsfria och studiestödsberättigande.

LIA - Lärande i Arbete
Något som kännetecknar en YH-utbildning är praktik, eller LIA - Lärande i arbete. Under LIA-perioden får du praktisera dina kunskaper på en arbetsplats i din framtida yrkesroll. Det långsiktiga målet med LIA är att förbereda dig som studerande för din yrkesroll samt öka möjligheterna till jobb efter examen. Ungefär en tredjedel av våra utbildningar utgörs av LIA.

Nära samarbete med näringslivet
För att säkerställa att YH-utbildningarna motsvarar de krav som ställs i arbetslivet, drivs alla utbildningar i nära samarbete med företag och andra arbetsgivare. Det innebär att de är aktiva i både planering och genomförande av utbildningarna. Denna grupp av företagare kallas för ledningsgrupp.


Plushögskolan AB

Norra Kungsgatan 7
026-17 69 40
803 20 Gävle
gavle@plushogskolan.se
http://www.plushogskolan.se