Entreprenören Mikael Olssson har lyft fram den klassiska Ockelbo-logotypen och tagit fram ett samarbetskoncept kallat Team Ockelbo för de som vill samverka och stärka den unika Ockelboandan.

– Har man en bra produkt som lever upp till den kvalitet och värdegrund som förknippas med de klassiska fordon som skapades av Ockelbo-Lundgren och hans medarbetare här i Ockelbo så är vi naturligtvis mycket intresserade av ett samarbete, säger Mikael. Vi vill dock att det skall gynna samhället och på sikt generera både arbetstillfällen och tillväxt i kommunen.

Företagen får förutom rätten att använda logotypen även uppslag, tips och råd av ett nätverk av företagare kopplade till Ockelbo.
– Företag med säte i Ockelbo kan få använda särskilda emblem vi tagit fram som innehåller logotypen och använda dessa som ett komplement och kvalitetsstämpel i sin egen marknadsföring. Det är sigill utformade lika gamla skoterdekaler med texter som "Tillverkad i Ockelbo", "Det händer i Ockelbo" och "En produkt från Ockelbo".

Mikaels pappa Kjell hade logotypen registrerad sedan tidigare genom sitt plastföretag vilken har överlåtits till Mikaels företag Ockelbo Collection. Det tillhandahåller ett stort sortiment av souvernirer och reservdelar till både Ockelboskotrar och båtar. Marknadsplatser är bland annat populära Ockelbo Marknad och den egna hemsidan.

– Jag har ju märkt att intresset för Ockelbo är stort så därför vill vi erbjuda den här möjligheten att använda logotypen för att vi tillsammans kan förstärka orten som är vårt gemensamma varumärke och framtid. Här finns många duktiga företag och tillsammans kan vi göra ändå bättre. Det här kan vara ett sätt att ytterligare förstärka "teamkänslan" och "Ockelboandan”, hälsar Mikael.


Mer information om Ockelbo Collection se:
http://www.ockelbo-collection.se

Mer information om Team Ockelbo se:
http://www.teamockelbo.se