- Företaget VISRO ,Visions with Robotics, har bara funnits i två månader men har i sig 30 års industrierfarenhet! förklarade Peter Hammergård, Vd för VISRO AB och fortsätter: VISRO kommer att ha ett nära samarbete med övriga företag inom Järnvågen Gruppen, och utnyttja specialister från dessa.

Joacim Lorentsson, Head of Sales Nordic, passade på att presentera KUKA Nordic AB som en del av den globala KUKA gruppen.
Vidare berättade Joacim om utvecklingen av Industry 4.0 ,med tyngpunkt på Tyskland, KUKAs hemvist:
-Tyskland satsar på tillverkning och industritjänster, medan man i Sverige hittills satsat ensidigt på industritjänster.

-Ett s k robotindex visar att den del av den tyska industrin, som robotiserar ökar sin produktion med 15 % per år, medan tysk konventionell industri i övrigt uppvisar minskande produktion. I Kina ökar industrin, som robotiserar sin tillverkning med 30 – 40 % per år – i vart fall hittills!

Emil Rosenquist, KUKA Nordic gav en översikt över KUKAS robotprogram.
Komplett installerade och i drifttagna robotprojekt har krävt investeringar inom ramen 600 000:- --- 10 000 000:-.

Robotarna som visades upp klarar att lyfta i princip från noll -- 1 300 kg. Och eftersom robotarna lätt synkroniseras för
att samarbeta, så kan de lätt klara dubbla laster.

Dagens värd Tony Eklöv, Industriautomation och Peter Hammargård gav oss en inblick i Järnvågen Gruppen, och de ingående företagen med sina specialiteter.

En kort presentation nedan.

Teknikkoncernen Järnvågen AB utvecklar produktionen åt industrin.
Järnvågen sammantagen omsätter 35 Mkr/år, har ca 24 anställda och har ett eget kapital på 9 Mkr.

http://www.jarnvagen.nu

IndustriAutomation AB är ett leverantörsoberoende ingenjörsföretag inom industriell automation.

BEKAB arbetar med allt ifrån ritarbete till projektering av färdiga anläggningar, och har stor erfarenhet från både den tunga och den lätta mekaniska industrin, likväl som från cellulosa- och träindustrin.

Koproma Engineering AB, ett företag som är helt specialiserat på att lösa problem, konstruera och leverera nyckelfärdiga anläggningar.

Visro AB konstruera, leverera och installerar robotanläggningar.