Basket Brigade är ett sätt att hjälpa behövande människor med en matkorg eller andra förnödenheter som personligen levereras till mottagarna. The Anthony Robbins Foundation har sedan mer än 15 år bidragit till miljontals människors glädje och förgyllt deras liv.
2013 kom Basket Brigade till Gävle och vi hjälpte då 202 behövande till en godare och gladare jul, året därpå förgyllde vi julen för våra mottagare med 281 matkassar. Allt arbete sker ideellt och baseras på människors vilja att göra gott för de som av olika skäl saknar det många andra har och kanske ser som självklart.

Nytt rekord
– I skrivande stund vet vi att vi kommer att dela ut minst 300 matkassar, säger Johan Dahl som leder Basket Brigade i Gävle. Det är helt fantastiskt att kunna göra skillnad för så många i juletid eftersom det är en helg som gör det extra tydligt att pengarna inte räcker till för alla.
Det är så lätt att ta dignande julbord för givet och missa att väldigt många har det svårt, fortsätter Johan. Enligt Rädda Barnen lever mer än vart tionde barn i Sverige i fattigdom och ju fler ungar vi kan lysa upp julhelgen för desto bättre! Nu finns det ju tyvärr åtskilligt fler än 300 behövande barnfamiljer i Gävle så vi hoppas på ännu fler givare så här på slutspurten.

Hur går det till?
Allt arbete sker ideellt och baseras på människors vilja att göra gott för de som av olika skäl saknar det många andra har och kanske ser som självklart. Vi garanterar att 100% av hjälpen når mottagarna – med det ser vi oss som unika!

Både företag och privatpersoner kan antingen köpa matkassar eller göra egna som sedan delas ut till behövande den 18/12. Åtskilliga organisationer och enskilda hjälper oss att komma i kontakt med mottagare och ställer upp som volontärer i både förarbete och utdelningen av matkassar.


Bildtext: Johan Dahl och Magnus Winges, butikschef på MAXI Ica Stormarknad som ställer upp med matvarorna till inköpspris.

Kontakta mig gärna för mer information.

Vänliga hälsningar

Johan Dahl
Projektledare Basket Brigade Gävle
0709-10 43 00
bb@jdu.se
http://www.basketbrigade.se