NyföretagarCentrum Gästrikland initierades av Jobs & Society och ingår i deras nätverk med ca 90 NyföretagarCentrum i Sverige. Samtliga har kostnadsfri och konfidentiell rådgivning som grundidé och alla arbetar utan krav på ekonomisk avkastning. Alla som funderar på att starta eget eller överta ett befintligt företag, för att kunna förverkliga sina idéer och drömmar, erbjuds gratis rådgivning hos NyföretagarCentrum. De hjälper till att bedöma och utveckla affärsidén, ger tips om lämplig finansiering och lämpliga kontakter inom marknadsföring, juridik, ekonomi etc. NyföretagarCentrum erbjuder också ett kostnadsfritt mentorsprogram i samarbete med ALMI och Nutek. Mentorerna är företagare eller på annat sätt väl insatta i vad som krävs för att startat eget och kan ge tips och råd hur man får företaget att utvecklas.
- Totalt har vi sedan starten 1993 utvärderat över 5 000 affärsidéer, vilket resulterat i att fler än 4 000 människor startat eget i Gästrikland, säger Ann-Christin Käll, verksamhetsansvarig på NyföretagarCentrum Gästrikland. Det motsvarar totalt över 7 000 nya jobb!
NyföretagarCentrum Gästrikland är en stiftelse helt utan vinstintresse och verksamheten finansieras med hjälp av bidrag från både företag och det offentliga.
- Under de första tre åren ställer vi upp med fortsatta råd och dåd till den som startar eget, säger Ann-Christin Käll. Efter tre år kan den som behöver ytterligare stöd få hjälp av ALMI och andra organisationer.
NyföretagarCentrum Gästrikland vill också visa på fördelarna med att vara egen företagare. De samverkar och arbetar för ett bra klimat för ny- och småföretagandet i regionen.
Det finns många goda idéer som skulle må bra av att få utvecklas i det egna företaget. Hårt arbete väntar men också glädje när man lyckas! Att så många som 75 procent går vidare och startar företag visar att det finns gott om bra idéer, det gäller ”bara” att ta tillvara dem!
- Alla som läser om oss och känner sig inspirerade att förverkliga sina drömmar om eget företag uppmanar jag att ta kontakt med oss för att presentera sina affärsidéer, säger Ann-Christin Käll! Rådgivningen är ju gratis!
Den 29 april kommer Café Starta Eget till Gävle p sin turné runt Sverige och där det blir tillfälle att bekanta sig närmare med NyföretagarCentrum. Mer information kommer i nästa nummer.
För att verksamheten vid NyföretagarCentrum ska kunna utvecklas vidare behövs fler företag som är beredda att stödja verksamheten, som är mycket kostnadseffektiv. Varje rådgivning hos NyföretagarCentrum för ett nystartat företag kostar i snitt bara 5-10 000 kronor, vilket är en låg kostnad när man räknar på alla de jobb som genereras.
– NyföretagarCentrum arbetar hårt för at vi ska få ett blomstrande näringsliv i regionen, vilket är positivt för både företagare och alla andra medborgare, säger Ann-Christin Käll.
Därför är vi engagerade i NyföretagarCentrum!


Mer info finns på http://www.nyforetagarcentrum.se/gastrikland