Johan har en bakgrund inom näringsliv och företagande med bland annat 9 år på Sandvik, där han haft ledande positioner inom deras IT-verksamhet. Idag är han vice vd för konsulttjänster på IT-konsultbolaget CGI Sverige AB.
– Det ska bli spännande att få träffa alla medarbetare och sätta mig in i arbetet, säger Johan Tunhult. Sen behöver jag träffa företagare och representanter för deras intresseorganisationer för att få en bild av vad som behöver göras.
Johan Tunhult är 48 år och uppvuxen på en gård i Brännås utanför Bjuråker i norra Hälsingland, där hans föräldrar har ett jordbruk. 1997 flyttade Johan till Gävle och bor nu i Forsbacka med sin familj.
– Jag har jobbat på Sandvik i ledande positioner inom deras IT-verksamhet och just nu arbetar jag CGI Sverige, säger Johan Tunhult.
Det är inte bara Johan Tunhult som är ny på Näringsliv och Arbete i Gävle kommun, ny är också Morgan Darmell (m), som blir ny ordförande i Näringslivs- och arbetsmarknadsnämnden från årsskiftet.
– Det är bra att vi fått en ny näringslivschef och det känns jättebra att det är en person med regional anknytning, säger Morgan Darmell. Jag ser fram mot att få arbeta tillsammans med Johan och den övriga personalen på Näringsliv och Arbete!
Ahmed Amin (s), avgående ordförande i Näringslivs- och arbetsmarknadsnämnden, berättar att nämnden inte varit involverad i anställningsproceduren.
– Det ska bli intressant att få träffa Johan och lära känna honom, säger Ahmed Amin. Det verkar var en kille med driv och framåtanda som rekryteringsgruppen har beskrivit honom.
Eva Cooper på Företagarna i Gävleborg ser också fram mot att få lära känna Gävles nya näringslivschef.
– Det känns bra att det är någon med gedigen bakgrund från näringslivet, säger Eva Cooper. Som näringslivschef i länets residensstad får Johan Tunhult en viktig roll i regionen.
Det ska bli spännande att se vad som kommer att hända och vad det kommer att betyda för näringslivet i Gävle med både ny politisk ledning och ny näringslivschef!