– Nu lanseras frimärkena med Zlatan Ibrahimović. Att de är extraordinärt populära, både för frimärkskunder i Sverige och av internationella fans och frimärkssamlare har vi redan förstått, säger Britt-Inger Hahne, Postens frimärkschef.

Läs Postens pressmeddelande den 6 mars om frimärkena Zlatan Ibrahimović: http://cws.huginonline.com/P/134112/PR/201403/1766774_2_12.html

– Samtidigt blir det premiär för frimärke i valören 100 kronor. Valören är främst anpassad till tyngre försändelser till utlandet eller brev med särskilda tilläggstjänster, säger Britt-Inger Hahne.

Motivet på 100-kronorsfrimärket är 1700-talsskalden Carl Michael Bellman med detaljer hämtade ur hans texter. Med anledning av den höga valören har också frimärket försetts med flera säkerhetsdetaljer.

I samband med portoändringen den 1 april ges frimärket Vassmosaikslända ut med ny valör, 14 kronor, och med ny färg.

Frimärken köps hos Postens ombud eller på Posten.se.

Digitala bilder av frimärkena bifogas.

Fakta om frimärkena:

Zlatan Ibrahimović (utgivningsdag 27 mars)
Frimärkena har formgivits av Nina Ulmaja efter fotografier av Anders Sandström/Pic-Agency, Franck Fife/AFP, John Sibley/Bildbyrån och Amandine Noel/Bildbyrån. Tryckning har skett i offset och frimärkena förpackas i häften med 10 självhäftande frimärken i varje. Valören är för inrikes brev och hälsningar.

Carl Michael Bellman (utgivningsdag 27 mars)
Frimärket har illustrerats av Beata Boucht, formgivits av Gustav Mårtensson, graverats av Lars Sjööblom och tryckts i kombination ståltryck och offset. Förpackningen är rulle. Varje rulle innehåller 50 självhäftande frimärken. Valören är 100 kronor.

Vassmosaikslända (utgivningsdag 1 april)
Frimärket har utformats av Beata Boucht, graverats av Lars Sjööblom och tryckts i ståltryck. Förpackningen är rulle. Varje rulle innehåller 100 självhäftande frimärken. Valören är 14 kronor.

Vid frågor kontakta:
Thorsten Sandberg, Posten Frimärken. Telefon 010-4365207 (även mobil)
E-post: thorsten.sandberg@posten.se


Posten är en del av PostNord. PostNord erbjuder kommunikations- och logistiklösningar till, från och inom Norden. Koncernen hade 2013 en omsättning på 40 miljarder SEK och 39 000 medarbetare. Vi möter våra kunder under varumärkena Posten, Post Danmark, PostNord Logistics och Strålfors. Moderbolaget är ett svenskt publikt bolag med koncernkontor i Solna. Läs mer om PostNord på http://www.postnord.com