Fastighetssnabben AB, med huvudkontor i Gävle förvaltar fastigheter från Kiruna i norr till Stockholm i söder. Företaget har 130 anställda och just nu behöver man rekrytera ett femtontal fastighetsskötare, tekniker och chefer. En ökning i personalstyrkan med drygt tio procent.

- En framgångsfaktor för oss är att vi som fastighetsförvaltare sedan några år täcker över halva Sverige, säger Bengt Nises, Fastighetssnabbens VD. Det har gjort att vi knutit till oss stora kunder med fastighetsbestånd på många orter. Att vi finns till hands snabbt är viktigt för alla våra kunder och expansionen över en så stor region gör vi att behöver rekrytera lokalt för att hålla en bra servicenivå överallt.

Pär Gussman, Fastighetssnabbens nye HR-chef kommer närmast från Sandvikens Energi där han verkat som chef för personal- och verksamhetsutvecklingen.
- I ett expansionsläge över ett stort område behöver man jobba extra klokt med rekryteringen, säger Pär Gussman. Fast det många gånger är bråttom att få folk på plats måste man ha fingertoppskänsla när man rekryterar. Vi vill ha in drivna och ansvarsfulla människor som kan fatta egna beslut som gynnar kunderna. Mitt jobb handlar just nu mycket om att stödja platscheferna runt om i landet så att vi får in både rätt inställning och kompetens i företaget.

Kontaktpersoner:
VD Bengt Nises, 010-130 86 05, bengt.nises@fastighetssnabben.se
HR-chef Pär Gussman, 010-130 86 44, par.gussman@fastighetssnabben.se

Fakta om Fastighetssnabben
Fastighetssnabben omsätter 130 miljoner och har 130 medarbetare. Företaget grundades 1978 i Gävle med två anställda och några enstaka uppdrag.
Huvudkontoret ligger i Gävle. Övriga kontor finns i Luleå, Gällivare, Östersund, Härnösand, Sundsvall, Hudiksvall, Söderhamn, Borlänge och Uppsala.

En av Fastighetssnabbens senast tillkomna kunder är Svenska Handelsfastigheter som äger 44 fastigheter från Ystad till Boden. En annan kund är Trafikverket där Fastighetssnabben ansvarar för fastighetsförvaltning från Tierp upp till Vassijaure vid norska gränsen.
Fastighetssnabben erbjuder både traditionell fastighetsskötsel och komplett fastighetsförvaltning med allt från drift, underhåll, hyresadministration, ekonomisk redovisning och bokslut till energianalyser och teknisk due diligence.