Ingela Gustafson med det nybildade bolaget Curant AB är utbildad ekonom med goda kunskaper inom IT som i mer än 10 år skött bokföringen åt ett antal företag med olika system men som nu insett och lanserar fördelarna med ett standardiserat system där man på ett enkelt och modernt sätt arbetar med de administrativa rutinerna. Målgruppen är i första hand mindre företag i Gävleregionen.

– I och med det här arbetssättet spar jag massor med tid både för mig och mina kunder, förklarar Ingela. Då vi arbetar i det s.k molnet kan mina uppdragsgivare enkelt ta del av den löpande ekonomiska redovisningen inklusive resultat- och balansrapporter direkt i mobilen, läsplattor eller via datorn oavsett var de befinner sig. Affärsidén är kort och gott att erbjuda enkel, smart och billig bokföring.

Arbetet utförs i största möjliga utsträckning i Fortnox, Sveriges ledande leverantör av internetbaserade affärssystem för mindre företag och redovisningsbyråer. Curant AB är byråpartner och rekommenderar därmed detta moderna och flexibla system som enkelt anpassas efter kundernas olika behov.

– Utifrån kunden behov skräddarsyr vi en lösning som passar denne. Det kan även innehålla en utbildningsfas beroende på hur mycket av det löpande arbetet kunden själv vill göra.

Curant AB erbjuder allt från bokföring, fakturering, betalningar och avstämningar till skattedeklarationer för moms och arbetsgivaravgifter samt kan bistå med att lägga upp ett effektivt system för betalningsbevakning samt kravrutiner. Bokslut och årsredovisning upprättas av uppdragsgivarens befintliga revisor eller någon av Curants samarbetspartners.

För mer information se:
http://www.curantab.se
http://www.fortnox.se