Boken handlar om att förstå, acceptera och aktivt jobba för att minska den egna stressen.

- Många försöker lösa sin stress genom att gå rakt på handling, exempelvis genom att börja yoga. Men utan att först vara medveten om eller acceptera vad stressen handlar om, blir resultatet kortsiktigt, menar Susanna Nordlund.

I boken guidar hon läsaren genom tolv kapitel som kan följas praktiskt vecka för vecka. Hon delar med sig av hur hawaiianerna ser på och hanterar livet.

- Här i väst är det ofta prestationer och materiella ting som styr människors liv. Begreppet stress är oerhört vanligt idag trots att det egentligen inte alls behöver vara det. Vår stress kommer främst från osunt tänkande, kännande och handlande.

Susanna Nordlund från Hudiksvall besökte Hawaii första gången som 16-åring, och då föddes också drömmen om att bosätta sig där, något hon också förverkligade. Efter tolv år utomlands är hon nu tillbaka i Sverige och lever med sina två hawaiianska barn i Bollnäs, där hon även driver det egna företaget Inspired by Hawaii.

Idén till ”Aloha de-stress” växte fram sommaren 2014, en av de varmaste i svensk modern tid. Trots sommarvärme och semester kom hon i kontakt med stressade svenskar i alla möjliga situationer.

- Det slog mig att många är beroende av stress här, och använder stress som en verklighetsflykt. Så ska det inte behöva vara i ett tryggt och enkelt land som Sverige. Här finns egentligen inte så mycket att vara stressad över.

Mer information om Susanna Nordlund och Aloha de-stress finns på http://www.inspiredbyhawaii.se eller http://www.bokforlaget-kr.com. Frågor besvaras på 070-2608812.

Den bifogade bilden av boken får publiceras i redaktionella sammanhang.