– Att skriva en bok är alltid lite speciellt, jag har haft förmånen att skriva åtta böcker tidigare. Några har jag skrivit själv och några med en kompis. Nu kände jag att jag ville göra det själv igen och på mitt eget sätt. Jag ville också göra den enkel med berättelser men också med ett budskap som är viktigt för alla och som är tidlöst. Det är väldigt lite teori, inga svåra ord eller facktermer som bara vissa förstår.

Boken handlar om det härliga samspelet mellan den 80-årige psykologiprofessorn Orvar och tvillingarna Ruben och Kexet är Ola Berggrens nionde bok. Det är en guide om livet som alla borde läsa. Orvar berättar ur sin stora bruna bok där han skrivit ner sina berättelser om ledarskap, hur man löser svåra situationer, hur idrottare återfår självförtroende med mera. Boken innehåller 17 berättelser och är på 112 sidor.

Historien med Ruben, Kexet och Orvar växte fram under en flygresa mellan Malmö och Stockholm i februari 2014. Ola har valt att beskriva berättelsen genom den 80-årige psykologi-professorn Orvars ögon.

– Under hela mitt yrkesliv så har människor stått i centrum på olika sätt. Jag hoppas att läsarna gillar samspelet som finns mellan tvillingssyskonen Ruben och Kexet och den varma kärleksfulla f.d. professorn Orvar, hälsar Ola. Jag hoppas att det du läser ger dig inspiration, glädje, kraft och inspirerar dig i vardagen. Tanken är också att boken är ”ålderslös”. Det skulle vara underbart om den kunde användas i skolan, affärslivet men också på ålderdomshem

Tanken är att det här är den första av tre böcker om samspelet mellan Orvar, Ruben och Kexet.