Systemet hanterar bokningar, biljetter, kassor, inpassering, kundkommunikation samt analys. Med Smartbook har Actor utvecklat det första webbaserade verksamhetssystemet med integration till fastigheters styrsystem som till exempel skalskydd, lås, belysning och ventilation. Styrningen blir dynamisk och aktivitetsbaserad istället för schemastyrd och sker direkt från bokningssystemet.
– Vi är mycket glada att vi under det senaste året har vunnit alla stora upphandlingar av verksamhetssystem för badanläggningar i Sverige och Norge, säger Anders Åslund, vd för Actor med säte i Gävle. Den här prestigeordern bekräftar vår ställning som ledande på den nordiska marknaden.

Upplägget i ADO Arena bygger på beröringsfri RFID-teknik med chiparmband som kombineras med QR-kod för att möjliggöra köp och bokningar via webben. Entrén kommer att vara obemannad och utrustad med fem automater där besökarna kan köpa sina armband. Dessa levereras via dispensers där besökarna kan ladda armbanden med pengar för inköp inne på anläggningen. Där kan man också hämta ut armband som är förbeställda på webben. Inpasseringen sker via vändkors och grindar.

Besökaren får tillgång till omklädningsskåp som öppnas och låses med armbandet. Skåpen övervakas online av personalen som kan upptäcka om någon försöker bryta sig in. Inne på anläggningen kan besökaren handla kontantfritt i butik, kiosker och serveringar med armbandet eller kontokort. Armbandet kan användas för betalningar på två sätt, antingen att det laddas i en automat eller genom att besökaren handlar på kredit. Om man handlat på kredit betalar man sin skuld i en automat vid hemgång, först därefter tillåts man gå ut genom vändkors eller grind. Utpasseringen är utrustad med en återtagsautomat för armband.

Actors leverans innehåller även onlinebokning av träningspass direkt i smartphone samt eventsystem för alla evenemang som kommer att ske i Norges nya nationalarena för simning. Systemet Actor Smartbook integreras med Bergen kommuns ekonomisystem avseende bokföring, kundregister och fakturering.

Actor, Smart Visitor System AB, är ett Gävlebaserat IT-företag som levererar affärs- och verksamhetssystem till publika besöksanläggningar och evenemang i Sverige, Norge och Danmark.

För frågor och mer information kontakta
Anders Åslund
Vd/Managing Director
Telefon 026-65 69 01
http://www.actor.se