Logga

Musikaliskt Lustspel på Högbo igen!

9/5 kl. 14:55

I samma anda som tidigare års ”En Sommarvals” och ”Giv Akt på Bruket!” där en handfull skådespelare, i alla åldrar, skildrar komiska och verkliga möten kommer nu ytterligare ett Musikaliskt Lustspel i En Akt. ”Stålfjäder och Sidenband” är ett nyskrivet sommarlustspel som utspelar sig år 1863 under vår egen Konsul Göranssons tak på Gamla Herrgården, Högbo Bruk.

  • Evelina Eriksson-Glad
  • Högbo

Konsul Göransson med sin älskade fru Betty är iväg för att bevaka nybygget i Sandviken. Sonen Henrik, hemma från sina studier utomlands samt näst yngsta dottern Josephine med den nya tyska guvernanten i hälarna, fick lov att stanna hemma till deras besvikelse. Men när katten är borta dansar råttorna på bordet och snart rörs det om i grytan när ett mystiskt paket anländer – och försvinner...

”Det känns lite extra denna gång, tredje året i rad.” säger Jessica Andersson som står för manus och regin. ”Föreställningen är som vanligt nyproducerad speciellt för Högbo med skådespelare från lite varstans i Sverige som samlas här för att snart inleda repperioden, det är ett härligt gäng som handplockats i år.”

Föreställningen kommer att sättas upp den 21-29 juli framför Gamla Herrgården, Högbo Bruk, Sandviken med nyskriven musik av Viktor Ståhl. ”I år ger vi nio föreställningar. Det är en ideell verksamhet och mycket jobb men vi har fått ett stort intresse för våra projekt och mycket uppskattning så vi hoppas vi kan fortsätta kommande år.”

Föreställningen varar ca 1 timme och 20 minuter och spelas upp med FRI ENTRÉ med möjlighet för publik att efteråt lämna bidrag. ”Det är viktigt för oss och Högbo att vi får ha ett öppet bruk med fritt inträde och att vi kan välkomna alla som tar sig ut hit. Vi spelar i alla väder men håller självklart tummarna för solsken!”

-

Mer information: Visit Sandviken - Stålfjäder och Sidenband

JV Musik & Teater

Medlem sedan 2016-07-07

Ladda ned

0:- Fri för nedladdning.

Vad vill du läsa?

Publicera

Mer läsning

Senaste nytt

Hjälp

Stäng