- Molly fick näst högsta kvalitetsbedömningen ”Very Good”, som endast kan ges till en hund av mycket god klass. Och det får jag vara nöjd med, säger Signhild Wikström från Valbo.

-Herbie fick bedömningen ”Excellent”, som bara kan ges till hund, som visar ett harmoniskt välbalanserat temperament och håller utmärkt klass samt helhet, förklarar en glad Kana Halfvarsson från Insjön.

-Och Boss drämde till och blev bäst i rasen, BIR, för valpar! avslutar en nöjd Marita Billström från Siljansnäs.

Utställningarna utgör en viktig del i ansträngningarna att förbättra aveln av våra hundar, och är ett viktigt led i uppfödarnas marknadsföring.

Det är spännande tävlingar för husse och matte, samtidigt som det är ett kul arrangemang – inte minst för att träffas och umgås i vackra omgivningar - och denna gång - också i ett underbart väder!

Den internationella utställningen omfattade storleksordningen 450 raser inklusive underklasser med 2800 hundar, och det kom 3110 besökare!

Utställningen hölls i Österbybruks Herrgårdpark, i fantastiskt försommarväder, och i en mycket vacker bruksmiljö.

Järnbruket startades av Gustav Vasa för tillverkning av krigsmateriel redan på 1500-talet och har haft en lång och ärorik tid fram till en definitiv nedläggning så sent som år 1983.