Två scener med fullt program, Mitt kök-scenen och Allt om Mat-scenen, vinprovningar, Matlabbet, Smaklabbet, kända vinproducenter, över 200 utställare inom mat, dryck, köksutrustning, kokböcker m m.Vi vandrade runt i sex timmar och ändå fanns det hur mycket som helst kvar att se.

Men några pärlor vill jag ta fram;

Ulf Wagner och Gustav Trädgårdh hade slagit upp Sjömagasinet (finns annars i Göteborg), där man kunde avnjuta en Anklever Club, helt fantastiskt gott enligt matgästerna.

Elisabeth Johansson, visade oss hur vi lagar en otrolig Saltlakritspaj, helt magnifik.Hon heter ju inte queen of licorice för inte. ( http://www.queenoflicorice.se) hon kommer även att laga mat i Historieätarna som startar snart på TV, tror det vankas bäver!

Paolo Roberto som alltid på ett strålande humör fixar fram pasta på italienskt vis.

Maria Montazami, bjöd på en show när hon mycket inspirerat pratade om sitt liv och de viner hon visade fram.

Anna Maria Corazza Bildt visade fram den Rosa kokboken som främjar bröstcancerforskningen.

Ni skall också få ett vintips;

Vitt vin som passar till grönsaksrätter, fisk, skaldjur, asiatiskt och sushi. Ursprung: Portugal, Minho vinho Verde, Druva 100% Loureiro ”Casa da Senra Loureiro 2013. Pris 109:- Alkohol 11.5%

Rött vin som passar till fågel, fläsk, lamm och nöt. Ursprung; Spanien, Rioja. Druvor: 100% Tempranillo ”Koden by Luis Alegre 2011. Pris: 89:- Alkohol 13,5%

Dessa viner finns hos Systembolaget, beställningssortimentet.

Så för att inspireras, provsmaka, träffa härliga människor, tveka inte, åk till Allt om Köks matmässa nästa år, du kommer inte att ångra dig. Text: Ewa Stenberg Jäderberg Foto: Per-Erik Jäderberg