Drygt 9000 besökare fick under tre dagar möta mängder av utställare och intressanta personer på plats. Tillsammans med en rad andra innovativa företag fick de på plats möta beslutsfattare och nyckelpersoner för att knyta nya kontakter.

Årets tema var ” Framtidens industrier” – Innovation och kompetens” som bjöd på ett späckat program med föredragshållare av hög klass.

Bland alla talare fanns bl.a. Företagarnas vd Günhter Mårder och musikgeniet Andreas Carlsson som förutom Idoljuryn även gjort sig känd för att skriva låtar åt artister som Backstreet Boys, Britney Spears och Bon Jovi.
Ett annat mycket uppskattat inslag var tävlingen ”Framtidens svetsare” som arrangerades av AGA och Sitab. Vinnare blev Eddie Ström och på andra plats kom Daniel Westrin, bägge från Bessemerskolan i Sandviken. På tredje plats kom Joel Olsson från Staffangymnasiet i Söderhamn.

Sandviken är räknat efter antal patent Sveriges mest innovativa stad. Från idé till marknad på kortaste tid, något som besökarna fick vara med och ta del av vilket förhoppningsvis kan ge ännu mer affärer och utveckling av företag, teknik och samarbeten.
Det är därför Företagarforum arrangeras som mötesplats för affärer och skapa nya samarbeten.
2015 års Företagarforum blev ett gott bevis på detta. Vi ser redan fram emot nästa.

Foto: P-E Jäderberg
SvenskPress.se