– Vi är mycket nöjda med uppslutningen kring mässan, både med utställare och publik, säger arrangören Klas Palm. Det kändes ju så långt hit när vi i satt i ett snöigt Nyköping i januari och planerade för detta. Genomförandet har dock överskridit alla förväntningar. Det finns alltid detaljer man kan fila på men i det stora hela är vi mycket nöjda.

40 utställare, tre whiskyprovningar, två vinprovningar, tre teaterföreställningar och 16 föreläsningar drog cirka 2300 besökare.
– Vi hade kunna klämt in fler besökare men 2300 är en bra siffra. Framför allt är vi nöjda med den bredd vi har haft på utbudet under mässan. Det var allt från vildsvin, björn, nöt och lamm till egenproducerad halloumiost. Att vi sedan även kunde erbjuda både lokalproducerad öl och whisky på mässan var ju pricken över i:et.

Under lördagen var det en kocktävling med fem skollag som gjorde upp om Juniormedaljen 2.0. Detta skapade liv och rörelse till mässan och när matoset lagt sig var det Jonathan Hammar och Sandra Tastula från Bollnäs som tog hem guldet. Tävlingen arrangerades av Svenska Kockars Förening.

Den populära humorgruppen Småstadsliv spelade för utsålda hus både på fredagen och på lördagen. Under söndagen sattes en exraföreställning upp där hela biljettintäkten går till nödställda från Syrien.
– Insamling gav 39200 kronor så både vi och Småstadsliv är mycket nöjda med detta. I det stora hela är det inte så mycket pengar men vi hoppas att de kan göra nytta liksom även att fler arrangörer av event hakar på och skänker pengar till detta ändamål.
Nu börjar planeringen för 2016. Vi har redan massor av idéer om hur vi ska ta detta till nästa nivå, säger Klas hemlighetsfullt.

Övriga arrangörer var Tommy Karlsson, Magnus Johansson samt Fredrik Cednert genom bolaget Best Production AB med säte i Nyköping.


För mer information kontakta
Fredrik Cednert
Svenska Smaker
0704-718953
fredrik@svenskasmaker.nu

http://www.svenskasmaker.nu
http://www.facebook.com/svenskasmaker
https://instagram.com/svenskasmaker