Denna goda gärning och samhällsinsats uppskattas och prisas av allt fler än bara de som får ta del av hans mattransporter. Han blev nyligen utsedd till Sveriges första miljönär på Miljögalan i Gävle vilket var ett samarbete med avfallsbranschen kommande kampanj för att öka medvetenheten om hållbar konsumtion.
I tisdags blev han även utsedd till Vardagshjälten av affärsnätverket effect plus+ där han höll ett uppskattat föredrag om sin verksamhet på Grand Elite Hotel

– Jag träffade en kompis som körde brödbil, berättade Lasse. Han berättade för mig att det slängs en stor mängd bröd som inte har något bäst före datum bara för att konsumenterna alltid tar det färskaste brödet. Jag såg då dels en möjlighet att mätta många hungriga magar, men också att motverka att fullt ätbart bröd hamnade på avfallsberget.

De första två åren arbetade Lasse helt ideellt med verksamheten som hela tiden växte men när både den egna bilen och orken tog slut var det många som som ville ställa upp. Bilbolaget ställde upp med allt större bilar och Gästrike Återvinnare beslutade sig för att projektanställa Lasse då han ansågs vara toppen på avfallsberget.

Föredraget både roade och oroade då Lasse på ett karismatiskt sätt berättade om både framgång och motgångar men störst intryck gjorde berättelserna om det tacksamma mottagandet var över det dagliga brödet han delar ut. Mer än 40 effectare hade samlats för att lyssna och vi blev alla berörda av berättelser från en sida av samhället som de flesta inte har någon insyn i alls.Hoppas nu ännu fler ställer upp och bistår projektet.

Stort tack Lasse och grymt bra jobbat, kämpa på!