– Det är en viktig del för oss på PwC är att våra kunder ska få chans att nätverka med hjälp av oss. Kunskapsdagen är ett sådant tillfälle där kunder, medarbetare och andra intressenter får chans att träffas och utöver nya kontakter även ta med sig ny kunskap hem, säger Petra Carlbaum, kontorschef på PwC i Gävle

Eftermiddagen inleddes 15.00 med mingel och fika vartefter skattekonsulterna Lars Blomqvist och Helene Engman satte fart med genomgång av aktuella skattenyheter. Detta pass som utgick bland annat ifrån budgetpropositionen fick under kvällen fick en intressant vändning med hänsyn till det nya konstitutionella läget som då uppstod. Petra Carlbaum och Wictoria Ingvarsson, ansvarig Assurance, tog sedan över taktpinnen som moderatorer för en paneldebatt där besökarna hade möjlighet att ställa alla typer av frågor till PwC Gävles expertpanel.

Wictoria Ingvarsson kommenterade paneldebatten vilket var en lyckad nyhet på kunskapsdagen genom ett rappt format som möjliggjorde många olika typer av frågor från kunderna. Det var mycket inspirerande att se den positiva energi och nyfikenhet som finns hos Gävles företagare.

När panelen besvarat besökarnas frågor övertogs scenen av Tommy Jonsson som föreläste om vad som enligt honom är viktiga byggstenar och ingredienser i ett fungerande ledarskap. Tommy som har ett naturligt utgångsläge i sportens ledarskap lyckades även koppla samman detta med näringslivet som han kungjorde att han varit verksam i före sin karriär som tränare. Många deltagare nickade igenkännande när Tommy talade om feedback och att detta är något som näringslivet har svårt för i relation till sporten där denna är betydligt rakare och direkt.

Därefter avslutades kvällen med middag i Gavlerinkens restaurang.
– Vi hoppas att våra kunder lämnade kvällen med samma känsla som oss, en eftermiddag och kväll fylld med många utbyten både i kunskap och kontakter. Petra Carlbaum sammarfattar kvällen som en riktigt lyckad tillställning och en viktig kontaktyta för PwC´s kunder. Det ger även Gävleföretagarna en möjlighet att möta PwC Gävles anställda, ta del av vår kunskap och hela tjänsteutbud.
Kunskapsdagen är för oss en möjlighet att nå ut till våra kunder med information och kunskapsspridning samtidigt som det är ett tillfälle att knyta nya kontakter. Min känsla är att vi lyckades med det.

För mer information se http://www.pwc.se/sv/kontor/gavle.jhtml


PwC Sverige är marknadsledande inom revision, redovisning, skatt- och affärsrådgivning med 3 800 medarbetare och 100 kontor runt om i landet. Med erfarenhet och unik branschkunskap utvecklar PwC värden för 60 000 kunder vilka utgörs av globala företag, svenska storföretag och organisationer, mindre och medelstora, främst lokala företag samt den offentliga sektorn.

PwC Sverige drivs som en självständig och oberoende juridisk enhet och ingår i det globala nätverket PwC och delar där kunskaper, erfarenheter och lösningar med 184 000 medarbetare i 157 länder för att utveckla nya perspektiv och praktiska råd.

PwC Sverige erbjuder tjänster inom följande affärsområden:
Revision
Redovisning
Skatt
Corporate Finance
Consulting
Riskhantering
HR-rådgivning
Utbildning