Det är damm och sågspån på huvudgatan i den nya staden Kings creek city. En saloon håller öppet och snett mittemot håller stadens sheriff till. Kings creek city ligger i Kungsbäck i Gävle och är Centurion arena paintballs senaste bana. Nummer sex i ordningen.
Tanken är att man ska kunna spela paintball med temat "vilda västern". Centurion arena har arbetat genom åren på att erbjuda paintball till grupper i Gävle. Genom åren har Centurion arena byggt ett antal olika banor såsom djungelbana, speedballbana, och skogsbanor. En del reser till Gävle just för att spela paintball och då är det bra att det finns lite olika alternativ.
Det är David Norrman som ligger bakom Centurion arena och Kings creek city. Med 25 års erfarenhet av paintball i olika former har han hunnit med att designa ett antal olika banor i Gävle. Och då senast Kings creek city. ”Tanken på en stadsbana har funnits i flera år, och när det nu fanns en del tid över, såg jag möjligheten att spetsa till kreativiteten lite” säger David Norrman.
Bygget av staden har varit ett av de största projekten inom Centurion arena. Det har tagit tre månader att bygga allt. Först användes röjsågar och motorsågar till att kapa buskar och träd. Sedan användes traktorer till markplanering. Gruppen 026paintball på Facebook har bidragit med arbetskraft och sammanlagt har ungefär 1800 meter plank skruvats upp.
Från och med 30/9-15 kommer Kings creek city att vara öppen för allmänheten. Dagar, kvällar, helger. Är det mörkt ute lyser man upp banan med strålkastare. Eftersom Centurion arena erbjuder vinterpaintball kommer även Kings creek city att vara öppen året runt.
Bokar paintball på Centurion arena gör man bäst på http://www.centurionarena.com