Bakom projektet är de två ambitiösa Sandvikstjejerna Josefine Bergqvist och Ellinor Johansson. De går sista året på Bessemergymnasiet i Sandviken, samhällsvetenskapliga programmet med inriktning Beteendevetenskap och arrangerar konserten med sitt UF-företag Släck Törsten som satsar på välgörenhet.

– Vårt mål med detta UF-företag är att en vattenpump nere i Kenya ska byggas. Vi kommer genom välgörenhetsarbeten, insamlingar och sponsorer samla in pengar till detta projekt, berättar Ellinor.

De har valt att rikta in sig på att hjälpa en enskild by i Kenya, där vattenbristen är stor. Pumpen kommer troligtvis placeras på en skola i en by där tillgången till rent vatten är mycket dålig.
– Syftet är att bygga denna pump och underlätta lite för mänskligheten och för att hjälpa människor i Afrika till en lättare vardag, säger Josefine. Alla människor, djur och växter behöver friskt, rent och ofarligt vatten för att få ett hälsosamt liv!

De har parallellt med skolan arbetat ideellt med att anordnat discon, sålt fika på marknader, haft föreläsningar och mässor, deltagit i tävlingar och samlat sponsorer för att få in pengar till företaget. De har också inlett ett samarbete med den svenska kända rapparen Ken Ring som personligen kommer att hjälpa dem med kontakterna och platsen nere i Kenya. Det är genom det samarbetet som nu tjejerna kan erbjuda den här konserten på Trebo Hotell & Restaurang i Sandviken den 24 Maj.

Ingen kan göra allt men alla kan göra något!

Biljetter till konserten med Ken Ring kan beställas på http://www.trebohotell.se

För mer information:
Josefine 076-0387847 / Ellinor 073-6787699

E-post: slacktorsten@hotmail.com

Facebook: Släck Törsten
https://www.facebook.com/pages/Släck-Törsten/441476565967068

Bankgiro nr: 275-6377
Släck Törsten