Nu är det dags för det efterlängtade nya albumet med Kayo, Sveriges okrönta disco, soul och showdrottning som på albumet Sisters In Crime har valt att pausa paljetter, discostomp och stroboskop ett tag. Kayo har alltid varit en medveten och reflekterande person. Hon har ett stort engagemang i frågor som rör feminism, antirasism och rättvisa men också i frågor gällande miljö och hälsa. Albumet Sisters In Crime ger uttryck för just dessa frågor!

Det var för några år sedan, under en turné, som Kayo och musikern och producenten Tobbe Fall upptäckte sin gemensamma musiksmak och kände att det borde kunna leda till någonting bra. Tillsammans har de jobbat fram den 11 låtar långa plattan Sisters In Crime, en kompromisslös samling låtar som andas medveten nutid och samtidigt ett tydligt arv från den livescen där vi såklart kan ana Grace Jones, Sly & Robbie och Astor Piazzola i kulisserna.

I låten Freeze (en modern Flickan från Havanna eller Deidres samba) och Lonely girl sjunger Kayo om färgade flickors utsatthet. Hate U 4 It och Check Your Soul", Oblivious och Storytellers nightmanar till självinsikt i en egofixerad, förfallande värld där allt för många lever livet självpåtaget omedvetna. I Sisters In Crime, Reach For Power, BBQ-hell och Sideways får vi möta feministen Kayo som i den sistnämnda också tar ställning mot den åldersdiskriminering som gör musikvärlden så svår att åldras i. I Midnight In The Milky Way, där delar av texten lånats från Elmer Diktonius Jaguaren, beskriver Kayo känslorna efter det cancerbesked som nästan fick ner henne på knä för en tid sedan.

”Vi har byggt ett sound som doftar reggae, tango, film och klubbmusik. En hyllning till det fria, lekfulla uttrycket, där en brokig skara fantastiska musiker och backbeatspecialister bidragit med liv i stället för bara förutsägbara programmeringar”, säger Tobbe Fall.

På albumet Sisters in crime medverkar:
Kayode Shekoni – sång
Tobbe Fall – programmering, gitarr, bas, keyboard, sång
Desmond Foster – bas, gitarr, keyboard
Magnus Fritz – trummor
Andreas Habo Johansson - trummor
Stella Thors Berefeldt – percussion
Malin My Wall – fiol
Jenny Fall – kör
Ulla Wrethagen – kör
Vivian Cardinal – kör
Jonas Wall – sax

Albumet Sisters In Crime släpps den 29 oktober och är skriven, producerad och mixad av Tobbe Fall. Låten Freeze mixad av Pål Svenre och mastrad av Tobbe Stener och Tobbe Fall

För mer information: http://www.kayo.se/
Pressbild: https://app.box.com/s/7qdii16ycee5g9vtg4846a5wozpsg7lf

För intervjuer: Anette Ståhl, Enmusa Music tfn 0707 180 120anette@enmusamusic.com
Övriga frågor: Pauline Porath, Porath Produktion tfn 070 601 07 98pauline@porathproduktion.se