- Jag såg ”Ingenjörstrainee” som en perfekt möjlighet att få reda på mer vad en ingenjör gör för något och vad det innebär. Detta ger mig mer insikt för att göra ett bra val sen, säger Sarah-Ålivia Mänd som är en av två projektledare från eleverna.

Ett hållbart projekt för framtiden

Uppgiften var att bygga en laddningsstation för elcyklar som drivs av sol-el och resultatet ska placeras vid ett cykelställ på campusområdet.

Genom projektet presenteras Högskolans utbildningar och eleverna får jobba med problemlösning, beräkningar och konstruktion i projektform – vilket är ett vanligt arbetssätt inom teknikbranschen.

- Det är en tuff uppgift som kräver en hel del av deltagarna samtidigt som den presenterar Högskolans olika ämnesområden både praktiskt och teoretiskt, säger Magnus Lemoine.

22 elever möter Högskolans teknikprogram

Eleverna har arbetat i projektgrupper för att klara tidspress och har haft olika uppgifter knutna till projektet med att bygga laddningsstationen. Under traineeperioden har ungdomarna fått göra allt från att ta fram skalenliga ritningar till att välja rätt material.

Syftet är att de ska få möta Högskolans teknikutbildningar och ge en bild av en framtida arbetsmarknad.


- Att det är ett skarpt projekt är riktigt roligt. Projektledning och ingenjörsyrket innebär ofta arbeten i projekt och det lockar mig, säger Adam Grudén, som är en av två projektledare från eleverna.



Mer information och kontakt
Magnus Lemoine, Samverkansansvarig Akademin för teknik och miljö
Telefon: 026 64 89 02, 073 070 89 02
E-post: magnus.lemoine@hig.se

Adam Grudén, projektledare för Project SEBRA
Mobil: 070 288 93 19
E-post: adamgavle@hotmail.com

Sarah-Ålivia Mänd, projektledare för Project SEBRA
Mobil: 070 293 88 53
E-post: Muriichu@live.com