Hyundai har presenterat den nya i20 Coupé och utökar produktsortimentet med en distinkt sportig och dynamisk design. För första gången har nu Hyundai skapat en tredörrarsbil i B-segmentet som markant skiljer sig från femdörrarsmodellen. Den dynamiska exteriören och den särskiljande interiördesignen är tänkta att locka yngre, livsstilsorienterade kunder och bygga vidare på det mest tilltalande hos den nya generationens i20.
Nya i20 Coupé har sin egen unika silhuett. De lutande A-, B- och C-stolparna skiljer sig markant från femdörrarsmodellen, vilket ger coupén en mer dynamisk profil.
Fronten på nya i20 Coupé uppvisar en ny tolkning av Hyundais karakteristiska grilldesign. Den anslående sexkantiga frontgrillen är integrerad i en ny frontstötfångare. De framträdande hjulhusen dominerar den bakre delen av bilen, vilket har resulterat i en ny utformning av bakstötfångaren och ger ett atletiskt utseende. Trots sitt sportigare yttre är det fortfarande en praktisk bil: bagageutrymmet på 336 liter är bäst i klassen.
För att göra tredörrarsmodellen till något utöver det vanliga har Hyundai också lanserat den unika exteriörfärgen Tangerine Orange och erbjuder ett matchande färgtillval i orange interiör. Andra estetiska förbättringar är 17 tums lättmetallfälgar och ny bakspoiler.
Man kan välja mellan Euro6-motorer för bensin och diesel från 84 hk till 100 hk. En ny 1,4-liters Kappa-bensinmotor kommer att finnas tillgänglig från lanseringen och under 2015 tillkommer även en ny 1,0-liters turboladdad trecylindrig bensinmotor.
Nya i20 Coupé är designad och konstruerad i Europa och har utvecklats för att tillgodose behoven hos europeiska kunder med höga krav. Fordonsfamiljen med nya generationens i20, inklusive coupén, produceras vid företagets produktionsanläggning i Izmit i Turkiet.
Fem års garanti med fri körsträcka!
För den nya generationens i20, liksom för alla andra nya Hyundai-modeller, ingår Hyundais unika fem års garantipaket med fri körsträcka. Med det här programmet får kunden fem års garanti med fri körsträcka och fem års vägassistans.
Bilvaruhuset Dahlboms Bil är återförsäljare för Hyundai i Gävle och där ser man fram mot lanseringen av i20 Coupé.
- Det är en styrka att kunna erbjuda ett så brett program med bilmodeller för både unga och oss äldre, säger Christer Dahlbom, vd på Dahlboms Bil. i20 Coupé kommer dessutom med flera spännande motoralternativ som säkert kommer att locka nya kunder till Hyundai.